Gradu Kastvu opet petica za transparentnost

Cilj ovog projekta je i jačanje povjerenje građana prema Gradu i ljudima koji ga vode jer je vidljiv svaki trošak gradskog novca.

Kastav – Grad Kastav je i ove godine dobio peticu za transparentnost proračuna, a među prvima je u Hrvatskoj i prije zakonske obveze uveo web platformu Kastav-Otvoreni Grad kojom se građanima omogućava uvid u sve račune kako bi se povećala transparentnost ulaganja gradskog novca. Platforma se jednostavno koristi na poveznici https://kastav.otvorenigrad.hr/

Građani mogu pratiti tijek svakog predmeta koji stigne u Grad i provjeriti svoje obveze. Cijeli proračun je pojednostavljen do detalja i jednostavan za pretraživanje.

Cilj ovog projekta je i jačanje povjerenje građana prema Gradu i ljudima koji ga vode jer je vidljiv svaki trošak gradskog novca.

-Kastav je ponovno među odlikašima na ljestvici transparentnosti gradova i općina. To za nas više i nije neka vijest jer radimo na tome da vlastitim primjerom ukažemo na važnost transparentnog trošenja proračunskog novca. Prije par mjeseci napravili smo korak dalje i otvorili pristup svim računima kroz platformu – Kastav otvoreni grad. To je možda učinilo desetak gradova i općina u Hrvatskoj tako da smo spremni za dodatno pooštravanje kriterija prilikom ocjenjivanja kontrole trošenja javnog novca, kazao je gradonačelnik Kastva Matej Mostarac.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net