Grašnjaki se mese, diši Rukavac! Prigodnim programom Rukavčani će obilježiti blagdan svog zaštitnika

– Glavna atrakcija ovoletnje Lučini je natjecanje va grašnjakeh. Ako ih volite pojist il ih pak niste nikad ni provali, onda to nesmete propustit. Uz grašnjaki tu će bit i drugeh kolači, tako da nan slatkega neće prifalit, napomenui su organizatori.

Rukavac – Tradicionalna lokalna fešta ”Lučina“ održat će se i ove se godine uz prigodan kulturni, sportski i zabavni program.

– S obzirom na to da je Sveti Luka zaštitnik Župe, slavlja su započela trodnevnim misama tijekom tjedna, dok je na samu Lučinu, 18. listopada, održana svečana Sveta Misa. U subotu 21. listopada održava se nogometni turnir u Sportskom centru ”Damar“. Kulturni program započinje s Izložbom ”Naš Kraj“ koju će predstaviti Likovna udruga Matulji, izložbu je moguće posjetiti subotu i nedjelju u Muzeju u Rukavcu od 15 do 19 sati. Dan kasnije, 22. listopada MO Rukavac u suradnji s društvom Mladih organizira feštu na Kinkeloven tarace, fešta započinje u 15 sati podjelom 300 porcija fažola. U 16 sati Mješoviti zbor „Štorija“ održat će koncert nakon čega slijedi glavna atrakcija, natjecanje u pripremi grašnjaka. Grašnjak je tradicionalni autohtoni Rukavački kolač koji se prvi od maruna. Ocjenjivačkom žiriju i posjetiteljima će biti ponuđeno na degustaciju desetak različitih grašnjaka, a oni najbolji bit će nagrađeni, poručili su organizatori.

Organizatori Lučine su MO Rukavac, Društvo Mladih Rukavac, Sportski centar Damar, Općina Matulji i Župa sv. Luke Rukavac.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!