Grb Grada Opatije neovlašteno koristio je…

opatijadanascom_sm…01. listopada u pisarnicu Grada zaprimljeno je pisano priznanje Sanjina Škopca da je upravo on nedopušteno koristio grb Grada Opatije…
…zanimljiva je činjenica da Sanjin Puhar i Uroš Tancabel u popisu stanovništva Hrvatske ne postoje, dok treći urednik Marin Devčić ima osamdeset godina i živi u Zadru…

Opatija – Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji, gradonačelnik Opatije, Ivo Dujmić izvijestio je sve prisutne predstavnike medije da Grad zaprimo pisano priznanje Sanjina Škopca vezano uz neovlašteno korištenje grba Grada Opatije na internetskom portalu www.opatijadanas.com, te ga je to prilikom predočio prisutnima.
Podsjetimo, žestoka rasprava između Sandija Kršanca (AM) i dogradonačelnika Ernija Gigante Deškovića (IDS), koja se na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Opatije povela oko internetskog portala www.opatijadanas.com i nelegalnog korištenja gradskog znakovlja te potraga za vlasnikom spomenutog portala rezultirala je istragom o tome tko je neovlašteno koristio grb Grada.
Nakon spomenute sjednice komunalno redarstvo pokrenulo je istragu no nije moglo utvrditi tko je pokretač internetske stranice, te je 30. rujna zatražilo od policijske postaje da se utvrdi pokretač stranice, a već 01. listopada u pisarnicu Grada zaprimljeno je pisano priznanje Sanjina Škopca da je upravo on nedopušteno koristio grb, nakon čega je komunalno redarstvo pozvalo i zapisnički utvrdilo prekršaj te naplatilo kaznu u iznosu od 400 kuna za fizičke osobe.
– Drago nam je da se je pronašla osoba koja je neovlašteno koristila grb Grada Opatije. No, nas ne zanima, tko je tehnički napravio, ubacio logotipe i postavio stranicu Opatijadanas.com na Internet. Glavno pitanje koje si postavljamo je slijedeće. Tko je autor spomenutih tekstova koji su se objavljivali na istoimenom portalu. To je ono što nas najviše zanima. Problem spomenute stranice je u obmanjivanju javnosti, tj. osoba koja je pisala tekstove, a ne osoba koja je tehnički održavala stranicu. Nadamo se da se neće stati na ovome saznanju, nego da će mjerodavna tijela inzistirati na tome da se sazna puna i prava istina, kazao nam je Robert Kurelić, potpredsjednik Akcije mladih Opatija.
Inače, portal Opatija Danas, autora Opatija Danas, kako je napisano na istim stranicama, započeo je s radom 17. lipnja 2010, no samo dan nakon sjednice portal je ugašen. Na tom istom portalu, u impressumu, u svojstvu glavnog urednika naveden je Sanjin Puhar, dok su ostali suradnici – Marin Devčić i Uroš Tancabel. Zanimljivo je to da Sanjin Puhar i Uroš Tancabel u popisu stanovništva Hrvatske ne postoje, dok treći urednik Marin Devčić ima osamdeset godina i živi u Zadru.
Ovaj ‘internet slučaj’ podigao je mnogo medijske prašine u našoj okolici, i prvi korak u utvrđivanju činjenica od strane Grada je učinjen. No, ono što opatijsku javnost najviše zanima je podatak tko je pisao tekstove na spomenutom portalu, te tko se zapravo krije iza ‘misterioznog’ uredničkog trija.

Liburnija.net: Screenshot 'ostataka portala' na adresi www.opatijadanas.com

Liburnija.net: Screenshot 'ostataka portala' na adresi www.opatijadanas.com


Nikola Cvjetović / Liburnija.net
Vezane vijesti:
Dio oporbe napustio sjednicu Gradskog vijeća @ Opatija
Ekskluzivno: Objavljujemo video raspravu o Opatijadanas.com
Akcija mladih: Kršanac, Starčić, neimenovani haker… Tko je slijedeći?

error: Content is protected !!