Grbac i Barak: Sportska dvorana je rađena aljkavo i nestručno @ Matulji

sportska_dvorana_matulji_2014

Prokišnjava krov, voda se cijedi po stepenicama, u garažu voda prodire kroz jedan od ulaza, otpalo je pola ”kvadrata” zida u svlačionici, na najdoljnjoj etaži stepeništa idealni uvjeti za uzgoj gljiva… Neki su to od nedostataka sportske dvorane koje su pobrojili matuljski nezavisni vijećnici.

Matulji – U Japanu bi najmanje dvije osobe iz redova investitora, projektanata i nadzora izvršile samoubojstvo zbog ovog što se događa, ustvrdili su nezavisni matuljski vijećnici na jučerašnjoj konferenciji za mediej na kojoj su komentirali propuste u izgradnji sportske dvorane. Svoj stav poduprijeli su i fotografijama – doduše, slabije kvalitete – na kojima se vide štete od vode i vlage na dvorani u Jankovićevu dolcu, kao i desetak ”kanti od jupola” poraspoređenih po svježe lakiranim parketima kako bi skupljali vodu koja prodire kroz strop.

Željko Grbac

Željko Grbac

– Neosporna je činjenica, i u to se može uvjeriti svatko tko uđe u dvoranu dok vani pada kiša, da krov prokišnjava na više mjesta iznad igrališta. Ukoliko smo dobro brojali podmetnute kante po terenu radi se o 7 mjesta, gotovo pravilno raspoređenih po cijeloj površini parketa. Uz to voda se cijedi po stepenicama na pomoćnom ulazu a u garažu se može samo u čizmama. U istu voda doslovno teče kroz jedan od ulaza. Uslijed prodiranja vode u jednoj od svlačionica došlo je i do pucanja gips-kartonskog plafona, padanja panik-lampe i tu sad zjapi rupa od oko pola ”kvadrata”. Istočni zid vlaži na nekoliko mjesta (ne samo ispod prozora već i na ”punom” zidu), a ta vlaga širi se i na plafone. Stepenište za ulaz u garažu je puno vlage i na najdoljnjoj etaži bili bi idealni uvjeti za uzgoj gljiva što se potvrđuje postojećim gljivicama na zidovima. Prostor kućice za naplatu parkiranja u garaži totalno je devastiran uslijed prodora vode jer je netko zaboravio projektirati ili ugraditi dio kanala s rešetkama za odvod vode koja kroz kolni ulaz dolazi u garažu, pobrojao je uočene ”nedostatke” Željko Grbac i naglasio kako on i njegove kolege ne žele istraživati tko je kriv za takvo stanje dvorane, ali i da ne mogu shvatiti kako su se mogli radovi izvoditi tako ”aljkavo i nestručno”. Njegov kolega Igor Barak kazao je kako se, prema njihovom mišljenju, dvorana neće moći koristiti još pet ili šest mjeseci, jer će se u pokušaj saniranja krova moći krenuti tek dolaskom toplijeg i sušeg vremena.

– A da li će sanacija uroditi plodom ili ćemo u konačnici dobiti prijedlog da montiramo ”balon” na krov da bi se u dvorani bilo bez kišobrana, pokazati će vrijeme! No sigurni smo da će se najkasnije pred slijedećim izborima svečano otvoriti objekt, jer glasovi sportaša mogu biti presudni za ponovnu izbornu pobjedu, zaključio je ironično Barak.

Davor Žic / PodUčkun.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net