Grbac: Umjesto rješavanjem problema, vlast se bavi podjelom plijena @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Željko Grbac i Igor Barak

Arhiva Liburnija.net: Željko Grbac i Igor Barak

Željko Grbac komentirao je i rješenje Ureda državne uprave koji je odbacio njegov prigovor na izbor potpredsjednika Vijeća, uz argumentaciju da je sve učinjeno u skladu sa zakonom, kazavši da je onda očito Poslovnik protuzakonit pa je trebalo ranije reagirati.

Matulji – Željko Grbac i Igor Barak, nezavisni matuljski vijećnici, održali su jučer tiskovnu konferenciju na kojoj su osudili ”kadroviranje” u radnim tijelima Vijeća budući da su, kako su istaknuli, predstavnici oporbe daleko podzastupljeni.

– Novosklopljena koalicija SDP-HNS-IDS-HSU-HDZ ozbiljno je prionula ispunjavanju predizbornih obećanja, doduše ne prema biračima, nego prema svojim poslušnicima i vjernim članovima. Umjesto da se raspravlja o rješavanju problema kao što su rotor u Dalmatinskoj ulici, izgradnja kanalizacije za naselje Sušnji koja tranje već 10 mjeseci, ostvarenje proračuna za 2013. godinu, primjedbe o funkcioniranju CPZZ i pitanja o tome tko će upravljati sportskom dvoranom, odmah se krenulo s popunjavanjem fotelja, kazao je Grbac, istaknuvši da se radi o ”čistoj podjeli plijena”.

Igor Barak, koji je u Vijeću ”naslijedio” poziciju svog djeda Vinka Surine, poručio je da je očito osnovni cilj saveza HDZ-a i SDP-a ostvarenje planova za njihove članove, ali i prijetnji prema neistomišljenicima.

– Ranije izrečene prijetnje realizirane su na trećoj sjednici – nezavisna lista od 11 članova odbora koliko bi joj pripalo prema rezultatu dobila je samo 3 mjesta, a od pripadajuća 3 mjesta za predsjednike odbora nije joj dodijeljeno niti jedno. Prema dosadašanjem ponašanju i postupcima vlasti u Općini Matulji članovi nezavisne liste zapravo su na ”crnoj listi”, i neka se čuva svatko tko se usudi ispoljiti neslaganje s postupcima aktualnih općinskih čelnika, zaključio je Barak.

Željko Grbac komentirao je i rješenje Ureda državne uprave koji je odbacio njegov prigovor na izbor potpredsjednika Vijeća, uz argumentaciju da je sve učinjeno u skladu sa zakonom.

– Činjenica je da u Poslovniku stoji obvezujuća odredba da se drugi potpredsjednik bira iz redova vijećničke manjine, a da u zakonu stoji blaža formulacija ”u pravilu“. Prema rješenju državne uprave, očito je da onda poslovnik nije u skladu sa zakonon, pa se pitam zašto nisu reagirali i tražili da se uskladi sa zakonskim odredbama prije četiri godine kad je Poslovnik donesen, ili prije četiri mjeseca kada je izmjenjen, upitao je Grbac.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!