Grupa Salty Tails nastupa Pod urom @ Rijeka

Grupa je sastavljena od liburnijskih glazbenika – Franjo Črnjarić zadužen je za soprano, alto i tenor saksofon, Leo Škec za električnu gitaru, Dorian Cuculić za klavijature, Vedran Jurdana za bas gitaru, a Edi Lazarić za bubnjeve.

Rijeka – Svakog prvog petka u mjesecu, pa tako i sada – 5. travnja – održava se Pod urom Jazz večer s kvalitetnim sastavom Salty Tails u kojem nastupaju glazbenici iz liburnijskog kraja: Franjo Črnjarić zadužen je za soprano, alto i tenor saksofon, Leo Škec za električnu gitaru, Dorian Cuculić za klavijature, Vedran Jurdana za bas gitaru, a Edi Lazarić za bubnjeve.

Ovaj nstrumentalni sastav koji svira moderni jazz osnovan je kao kvartet krajem 2011. godine, a krajem 2012. sastav je upotpunjen novim basistom. Repertoar je sastavljen od skladbi velikana suvremene jazz scene (John Scofield, Joshua Redman, Mike Stern, Pat Metheny…) te autorskih skladbi. Od važnijih nastupa bend je za sada nastupio na Valamar Jazz Festivalu u Poreču, MareziJazz festivalu u Sloveniji, festivalu Jazz Republika u Labinu, a bio je i u programu Liburnia Jazz Festivala u Opatiji. Puni entuzijazma ostaju pri ideji istinskog jazz banda, a ne skupine glazbenika koja u maniri jam sessiona izvodi jazz standarde. Kombinirajući minimalizam i kompleksnost, liričnost i psihodeliju, tradicionalno i moderno, glazba grupe Salty Tails zvuči iskreno, svježe i zaigrano.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!