Gužve na autocestama, tunelu i graničnim prijelazima – sezona konačno počela @ Liburnija

...ilustracija...

…ilustracija…

Nakon nešto slabijih rezultata u odnosu na lani u prvom dijelu godine, Opatija bi nakon uspješnog kraja svibnja koji je solidno popunio hotelske kapacitete trebala ponovo ostvarivati rekordne rezultate u sezoni.

Rupa – Kilometarske gužve vladale su jučer na graničnim prijelazima Plovanija i Rupa, ali i na Tunelu Učka u smjeru Rijeke, a sve to dobar je znak da je produženi vikend donio dobre turističke rezultate. Gužve su vladale i na glavnim domaćim prometnicama, jer i Hrvati su masovno iskoristili priliku za spoje tri ili četiri sunčana dana za prvi ovogodišnji ”ljetni predah”.

Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u Hrvatskoj je tijekom vikenda boravilo nešto više od 220 tisuća gostiju, pri čemu je najveći broj stigao u Istru – 95 tisuća, dok je na drugom mjestu Kvarner s upola manje posjetitelja.

Nakon nešto slabijih rezultata u odnosu na lani u prvom dijelu godine, Opatija bi nakon uspješnog kraja svibnja koji je solidno popunio hotelske kapacitete trebala ponovo ostvarivati rekordne rezultate u sezoni, tim više što se u drugom dijelu godine spremaju i masovne sportske manifestacije koje će grad ispuniti ljudima.

Ivan Mellor / PodUčkun.net

error: Content is protected !!