HAKS Kup Formula driver – Kuharić brani vodstvo

Četvrto natjecanje sezone privuklo 158 prijavljenih iz Hrvatske, Slovenije i Italije, među kojima 88 u konkurenciji HAKS Kupa…

Limski kanal – Četvrto ovogodišnje natjecanje najmlađe domaće automobilističke discipline „Formula driver“ održava se u nedjelju 14. listopada u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ u Limskom kanalu, uz suorganizaciju kluba iz Gambetići AKORK „Skok racing 1993“.

„Formula driver „11.nagrada Kanfanara 2018.“ privukla je pažnju čak 158 sudionika iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Austrije, od kojih je 88 iz 22 kluba u konkurenciji za bodove ovogodišnjeg sustava tri prvenstva: HAKS Kupa FD, Auto i karting lige Zapad (Istra,Kvarner i Gorski kotar) i Auto i karting saveza Istre. Ostali su u kategoriji promo vozača za Nagradu Kanfanara. Time se još jednom ova disciplina, brojem sudionika, potvrđuje kao lider automobilističkog sporta na domaćim stazama.

Četvrtu se godinu za redom ponovo vozi u pitoresknom krajoliku Limskog kanala i prometnice od samog mora, s usponom na magistralnom pravcu prema Poreču, gdje se više godina vozila brdska auto utrka. Za Formulu driver, disciplinu koja je svojevrsni spoj brdske utrke i autoslaloma, pripremit će se staza duljine 3.000 metara, uz sedam „šikana“, odnosno usporenja, koja imaju prvenstveno sigurnosni aspekt usporavanja na ravnim dionicama, ali i samo natjecanje čine izuzetno zanimljivim. Staza „Lim“ izuzetno je brza , čak najbrža u sustavu prvenstva, pa se očekuje da do izražaja dođu vozila jače snage.

U svojevrsnog favorita ovogodišnje Kupa, iako nema niti jednu „generalku“, ali ustrajna tri druga mjesta, promovirao se izvrsni automobilist Autokluba „Opatija Motorsport“ mladi Lupoglavac Edi Kuharić. Specijalnost mu je konstanta dobrih rezultata, a Lim je možda prigoda za prvu ovogodišnju pobjedu i učvršćenje liderske, vodeće pozicije. Nakon pobjede u Ogulinu, za neke iznenađujuće, ali za prave znalce i ne, jer dolazi u postepenom „vozačkom sazrijevanju“ na drugu se poziciju, s pet bodova manje od Kuharića, prometnuo još jedan mladi istinski as Marino Poropat iz pazinskog AK „Istra racing teama“. Obojica će velike rivale imati u prokušanim „liscima“ Brtonižaninu Donaldu Milokanoviću (AKORK Skok racing 1993) i Zagrepčaninu Vjekoslavu Čičku iz redova Autokluba Buzet Autosport. Lista favorita time nije gotova – svoju šansu za „generalku“ još vide prošlogodišnji pobjednik Kupa Austrijanac Dragan Gajić, kojem će ovo biti prvi FD nastup u sezoni, te mladi Delničanin Ivan Juranić (AK Opatija Motorsport), u očito, sve pripremljenijem „Dacia Sanderu“. Najbolja klupska družina poslije tri natjecanja su pazinski dečki (Istra racing team) ispred Buzećana (Buzet Autosport) i Opatijaca (Opatija Motorsport).

Prijem vozača s verifikacijom i kontrolom vozila je u subotu od 15 do 18 sati, dok nedjeljni program počinje u 8 sati službenim treninzima. Start prve od tri bodovne utrke je u 10,30 sati, a proglašenje najuspješnijih oko 19 sati u Restaurantu Viking.

Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!