HALUbike krenuo u svoju treću sezonu – Dvadeset brdskih i električnih bicikala dostupno za otkrivanje ljepota Halubajskog kraja

HALUbike je dostupan na dvije bike-sharing stanice: u središtu Viškova, na parkiralištu Milihovo i u Ronjgima, u neposrednoj blizini Ustanove “Ivan Matetić Ronjgov“

Viškovo – HALUbike, javni servis najma i korištenja bicikala u općini Viškovo ovih je dana otvorio svoju treću sezonu. S dolaskom proljeća naša su naselja okružena pitomim krajobrazom koji poziva na otkrivanje naših ljepota.

Projekt Halubike osmišljen je prije tri godine s ciljem promoviranja naših ljepota posjetiteljima, ali i mještanima kojima se omogućava i provođenje aktivnog načina života. HALUbike je dostupan na dvije bike-sharing stanice: u središtu Viškova, na parkiralištu Milihovo i u Ronjgima, u neposrednoj blizini Ustanove “Ivan Matetić Ronjgov“. Na bike sharing stanici Milihovo dostupno je 6 brdskih i 6 električnih bicikli, a na stanici u Ronjgima 4 brdska i 4 električna bicikla. HALUbike sustav javnih bicikli zamišljen je na način da bude pristupačan i jednostavan za korištenje sa svim potrebnim detaljnim informacijama i uputama na terminalu.

HALUbike stanica Ronjgi

Bicikle je moguće unajmiti na vrlo jednostavan način, direktno na bike-sharing stanicama. Očitavanjem QR koda na pilonu korisnik vrši prijavu na aplikaciju GO2BIKE. Prihvaćanjem općih uvjeta, korisnik upisuje potrebne podatke te vrši prijenos sredstava na prepaid račun putem kreditne kartice i WSPay sigurnog sustava za autorizaciju i naplatu. Odabirom željenog bicikla i očitavanjem njegovog QR koda, zvučni signal javlja korisniku da je bicikl otključan i spreman za korištenje. Po završetku vožnje bicikl se vraća na postolje, nakon čega se korisniku s njegovog prepaid računa automatski skida iznos sukladno vremenu korištenja i važećem cjeniku.

Sat vremena korištenja mehaničkog bicikla iznosi 10,00 kn, a električnog 15,00 kn. Svim ljubiteljima aktivnog odmora biciklističke staze općine Viškovo pružaju savršenu priliku za rekreaciju i otkrivanje skrivenih kutaka Viškova. Pet označenih biciklističkih staza različite konfiguracije terena zadovoljit će početnika, ali i one iskusnije koji traže zahtjevnije staze. Naš pitomi krajolik poziva u svoje zeleno okrilje, otkrijte ga koristeći HALUbike javni servis najma i korištenja bicikala u općini Viškovo.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net