Halucinacija Davora Žica: Dva života

Liburnija.net: rekvizit s turneje...

Liburnija.net: rekvizit s turneje...

Jesam li ja Davor Žic koji je sanjao da je Davor Radolfi, ili sam ja Davor Radolfi koji je sanjao da je latino lover, upitao sam se nakon što me električni izboj sinapsi u vratnim živcima odvratio od zamišljenog zurenja u daljinu s patničkim izrazom lica dok sam sjedio na kamenoj klupici u Voloskom.
– Da života imam dva, ja bi’ oba tebi da… – promrmljao sam patetično, bolnog izraza na licu uzrokovanog uklještenim živcem.
A odgovor se nametao sam, u vidu plakata za ljeto na Voloskom. ”Ni’ko nema dva života…“, kazala je najveća zvijezda hrvatske zabavne glazbe i glavni gost vološćanskih ljetnih večeri. Znate Dražena? Ma ne, ne Turinu, nego Zečića… Honey Bunny, kako su ga zvali tijekom megapopluarne engleske turneje, diže sve u zrak – ruke, čaše, cijene štandova tijekom nastupa.
– Pa nemam ni ja… – pomislio sam snuždeno, dobacivši glasni ”A DI SU RUKE?!!” nekim engleskim turistima. Nisu me očito skužili, valjda su spavali dok je Bunny haračio njihovim krajevima. A možda nisu spremni za ovakvu kulturnu ponudu. A možda se ipak samo prave Englezi. A onda me totalno puknulo – ako niko nema dva života, kako je Oliver dva puta umra na Ljetnoj pozornici? Kad i Zlatko Pejaković već zna da ”jednom se samo živi, jednom se umire”…
Al, dobro, šta sad, Fata je Fata, a dvaput je dvaput, valjda Oliver zna šta radi. Možda je to neka fora dva za cijenu jednog, što je suprotno od načina na koji radi Grad Opatija. Oni uglavnom plaćaju jednom za cijenu dvojice…
Ne znam samo koliko bi onda trebali platiti Tonija Cetinskog koji umire sto puta dnevno. No, dobro, nije ovo pjesmarica hrvatske estrade, za to su rezervirane neozbiljne rubrike poput tjednog pregleda događaja. Ovo je ipak ozbiljan tekst s jasnom porukom opatijskim političkim strankama i srodnim udrugama, a koja me vraća na početak teksta i čitavog povoda za ovu priču.
Naime, Davor Radolfi snimio je spot u Voloskom. Iznimno ovaj put, jer ipak se radi o Davoru Radolfiju, ubacit ćemo video koji doista ima veze s napisanim tekstom. Da vidite kako dobro Volosko izgleda kad pjeva imenjak. I uputiti zamolbu za sljedeći izbor dobitnika nagrade Grada Opatije. Ovaj spot gledan je više puta nego svi spotovi zajedno na gradskim video stranicama, pa mislim da je zasluženo da Davor bude proglašen u najmanju ruku počasnim građaninom Opatije.
Mislim da je to i intencija mladića s Tošine koji nas je uputio na spomenuti spot, a ono što ne piše u mailu koji nam je poslan, ali može se pročitati između redaka očajnički je vapaj koji kaže – ”učinite taj mali znak pažnje, jer Davor Radolfi je za promociju Voloskog napravio više nego O’Brien Sclaunich i Andrija Mohorovičić zajedno”.
Davor Radolfi – Da života imam dva

Similar articles

Tjedni retrovizor

4 years ago

Tjedni retrovizor

5 years ago

Tjedni retrovizor

8 years ago
error: Content is protected !!