Halucinacija Davora Žica: Ekonomija

captainČekaj, samo da provjerim – rekao sam horoskopu objavljenom na posljednjim stranicama jednog tjednika – ti tvrdiš da su mi financijske prilike izvrsne i da ću dobiti ponudu za posao koja će ih dodatno poboljšati?
Mora da me zajebavaš… Hoću reći, to je sjajno za mene, ali kako će ovaj grad, ova država i ovakva ekonomija preživjeti situaciju u kojoj 1/12 stanovništva, rođena u znaku Lava, prelazi na bolje plaćene poslove?
No, dobro, rekao bi partijaner zlatnoj ribici u onom vicu – bitno da je muving! Poantu je shvatio i gradonačelnik Ivo Dujmić, pa je objasnio način da se napuni već odavno ispražnjena gradska kasa. Naime, kazao je Dujmić, treba graditi nove hotele i privući nove goste kako bi se više zaradilo pa da Grad ubere više poreza. Eto odlične zamisli – ne bi ni Grunf smislio bolju – da bi uprihodovao, moraš zaraditi! A vrijedi i obrnuto, nešto kao kod Ana voli Milovana.
Kad se ta ekonomska računica razradi, doći ćemo do ideje da je u svijetu ograničenih resursa, profit najbolje ostvariti povećanjem prihoda i/ili smanjenjem rashoda. A ideja je najbitnija.
Za sve ostalo, tu su stručne službe.
Zabranjeno Pušenje – Dobri Jarani

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net