Halucinacija Davora Žica: Sklonidba

odlazak_crtezSve je to nekako relativno. Sve ovisi kako se uzme. Evo, recimo, to s Ernijem Gigante Deškovićem. Ne, ne to što ima ime koje je neopisivo teško deklinirati, pa sam uvijek na čudu kako da ga sklonim u akuzativ ili dativ. Nego čitava ona priča oko natječaja za pročelnika za kulturu za Rijeku. Ili u Rijeci.
Tko će ga znati više s tom gramatikom – sve je to relativno, ovisi kako se uzme. Ali, načelno, bolje je uvijek biti za, nego u. Opet mi misli bježe, nikako da se koncentriram samo na jednu stvar.
A to nas vraća Deškoviću. Uglavnom, sve je to relativno – a ja se načelno slažem da je njegova kandidatura privatna stvar. I da je od javnog interesa. Kako se uzme. Dakle, privatna stvar od javnog interesa. Upravo zbog toga pomalo mi sliči na one priče s estrade – privatni život, javni interes, sve to nešto isprepleteno s prstohvatom politike i društva u kojima su svi u pravu, sve samo ovisi kako se uzme.
I znam da gradonačelnik Ivo Dujmić kaže da ništa nije imao s odlukama njegovog zamjenika, ali eto – baš zbog te estradne priče – meni se u glavi (veselo je to mjesto, puno šarenih boja) vrti film u kojem njih dvojica raspravljaju u stihovima…
EDG: Došao sam da ti kažem da odlazim, odlazim, odlazim…
ID: Ako me ostaviš, kad poželiš kraj, i nebo će plakati, izgubit će sjaj…
EDG: …ovaj put zauvjek, sad plači, nikad ti više neću doć…
ID: Iste smo snove sanjali, istom se nadali…
EDG: Više ništa nije kao prije…
ID i MG: Nemoj ići od nas… Okolo svuda je tama…
EDG: Sad krenem.. Sad zastanem… Čudna igra nema pravila…
ID: Ima li nade za nas?
EDG: Da li da odem ili ne? Ako idem kad i gdje? Da li da ovdje ostanem? Il’ ne’ko drugi postanem?
ID: Budi drug mi ti, hajde ostani.
EDG: Ja ostajem ovdje jer nigdje na svijetu more nije bistrije… Ja ostajem ovdje jer nigdje na svijetu srcu nije toplije…
ID: Baš sam sretan, tako sretan, što te imam!
Eto, tako to izgleda u mojoj glavi zatrovanoj traženjem stihova za ilustriranje tema iz tjednog retrovizora. Smješna ideja, zar ne? A možda i to ovisi… Kako se uzme.
Cat Stevens-Wild World

___________________________________________________________________________________________
Liburnija.net; Vaše online novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!