HDZ: Činiti dobro za naše dobro @ Opatija

mo_hdz_sm…stranka je najavila svoj izlazak na izbore za vijeća 12 mjesnih odbora…
…u nastavku pročitajte njihove programe po pojedinim mjesnim odborima…

Opatija – Opatijski HDZ-ovci izaći će na izbore u dvanaest od četrnaest opatijskih mjesnih odbora, a njihovih predstavnika neće biti samo na biračkim listićima u Poljanama i Iki. Svoj program najavili su na nedavnoj konferenciji za novinare.
– Hrvatska demokratska zajednica Opatija će se svojim radom i znanjem zalagati za veća komunalna ulaganja u mjesne odbore i nastojati riješiti najosjetljivije probleme naših građana na njihovom području, a to je uređenje cesta, pristupnih puteva, javnih rasvjeta, uređenje okoliša, odvoza smeća i slično. Ono što nam je posebno bitno, a to je, da mjesni odbori moraju imati obvezan uvid i dati mišljenje u bilo kakvu izradu prostorno-planske dokumentacije ili bilo kakve gradnje na njihovom administrativnom području. Zalagat ćemo se još više za one ”prigradske” mjesne odbore čije su potrebe veće i koji svojim proračunskim sredstvima nisu u mogućnosti riješiti sve komunalne probleme na svom području, da se istima obvezno osiguraju sredstva kroz rebalans proračuna Grada Opatije. (uređenje nerazvrstanih cesta, izgradnja javne vodoopskrbe i kanalizacije i slični projekti). Naš je moto činiti dobro za naše dobro. Ako je ovo što nudimo i program želja naših građana, pozivamo naše građane da izađu na izbore i svoj glas daju Hrvatskoj demokratskoj zajednici Opatija, naglasili su HDZ-ovci.
U nastavku pročitajte njihov izborni program po mjesnim odborima, te nositelje lista.
1. MO Pobri – uređenje i proširenje cesta, jedinstveni poštanski broj kao Opatija, te kontrola MO pri izradi UPU-a Pobri (nositelj liste Jure Krišto),
2. MO Kosovo – stjecanje vlasništva nad garažama, nastavak uređenja fasada (nositelj liste Petar Pekar)
3. MO Tošina – izgradnja rotora na Kuku i Vagi, te kontrola MO pri izradi DPU-a za poslovnu zonu Kuka i lokaciju kod bivše garaže Kvarner expressa (nositelj liste dr. Zdravko Wolf)
4. MO Volosko – zalagati ćemo se za vraćanje statusa naselja Volosko, još više obogatiti ljetna događanja u Voloskom, s uvođenjem ljetnih vikenda ribarskih noći, te nastavak od prije započetog projekta “sportova na vodi” ispod “Amfore”, gdje će se pokrenuti rad s mladima na moru i povezanosti turizma s mladima, izgradnja obiteljskog hotela, te konačno dovođenje u funkciju kulturnog doma “Liburnija” s njegovim uključenjem u kulturna događanja Opatije (nositeljica liste Irena Poščić)
5. MO Belveder – još ljepše uređenje plaža, proširenje besplatnog parkinga za domicilno stanovništvo, nastavak izgradnje nesmetanog pristupa za osobe s invaliditetom (nositelj liste Lovro Burazer)
6. MO Centar II – uvođenje City busa za naselje Zoru, proširenje besplatnog parkirališta za domicilno stanovništvo te postavljanje rukohvata na svim stubištima i strmim ulicama za naše građane (nositeljica liste Anica Aščić Gudeljević)
7. MO Centar I – Teslinu ulicu proširiti i urediti za ‘ulicu obrta i trgovine’, uređenje Luke Opatija, dovod struje na “Portić” kod Milenija, (nositelj liste Šime Jović)
8. MO Vasanska – što prije završiti i pustiti u funkciju auto-garažu Slatina, te kvalitetnije “oplemeniti” plažu Slatina (nositelj liste Anđelko Staraj)
9. MO Punta Kolova- uređenje i proširenje ulice Antona Mihića (nositelj liste Frano Primorac)
10. MO Ičići – nakon donošenja UPU-a, i dva DPU-a, MO obvezno treba sudjelovati u svim bitnim odlukama i sadržajima za lokaciju Triestine i središta naselja Ičići. (nositelj liste Duško Paro)
11. MO Dobrić – osim izgradnje vodovoda i kanalizacije, potrebno je izgraditi dječje igralište i višenamjensko igralište za mlade (nositelj liste Branko Vodopić)
12. MO Veprinac – proširenje i uređenje cesta i pristupnih puteva, kvalitetniji odvoz kućnog smeća, kvalitetnija javna rasvjeta, mogućnost izgradnje travnatog igrališta (nositelj liste Bernard Šuker)

Liburnija.net: Predstavnici HDZ-a na izborima za VMO...

Liburnija.net: Predstavnici HDZ-a na izborima za VMO...


Davor Žic / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

error: Content is protected !!