HDZ kritički prema prijedlogu proračuna @ Opatija

g_opt3…na jučerašnjoj konferenciji za novinare vijećnici HDZ-a kazali su kako vlasti nedostaje znanja za upravljanjem gradom u ovakvoj gospodarskoj situaciji…
…najavili su kako će na Vijeću glasati protiv proračuna…

Opatija – Proračun za 2011. godinu, koji će se danas naći na dnevnom redu Gradskog vijeća, zajedno s posljednjim rebalansom proračuna za tekuću godinu, već je naišao na prve oštre kritike. Nakon Marka Dragičevića, predsjednika udruge Komitet, koji se osvrnuo na manjak sredstava u kulturi u reagiranju nedavno objavljenom na portalu Liburnija.net, jučer su glas protiv proračuna podigli i vijećnici opatijskog HDZ-a Marko Ćorić i Goran Crnković.
Na konferenciji za novinare istaknuli su kako proračun pokazuje nemoć i neznanje aktualne vladajuće garniture da se uhvati u koštac s izazovima gospodarske krize, ali i s potrebom daljnjeg razvoja grada Opatije.
– Sad je jasno kako se nije trebalo braniti gradnju tijekom polovice godine na čitavom području Opatije, jer da se gradilo, sigurno bi gradski prihodi od komunalnog doprinosa bili daleko veći, kazao je Ćorić.
Crnković se osvrnuo na problematiku kulturnog i sportskog sektora, napomenuvši da su oni najviše srezani u proračunskim stavkama – izgubili su preko dva milijuna kuna.
– Činjenica je da se kod financiranja programa civilnog društva, ali i kulturnih programa ide metodom političkog odabira i populističkog stava. Prolaze oni projekti koji su popularniji, a ne oni koji su kvalitetniji, zaključio je Crnković.
Usporedio je i odlazak ravnatelja Festivala Opatija s odlaskom bivšeg premijera Sanadera.
– Zašto je otišao Elvis Stanić još uvijek nije potpuno jasno. Sigurno je da je on imao kvalitetu za obnašanje dužnosti, ali se uplitanjem politike i čestim vanjskim produkcijama dovelo u situaciju da se program kroji u Uredu gradonačelnika, zaključio je Crnković.
Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net