HDZ Lovran: Lijeva koalicija se boji HDZ-a, a ne vidi krizu političkog morala u svojim redovima

Lovranu je po tom pitanju potrebna etička reforma političke zbilje koja će promovirati kulturu uspjeha, a ne političkih stega, stoji u reagiranju koje uime HDZ-a Lovran potpisuje Rene Dušević.

Lovran – Članovi HDZ-a Lovran na čelu s predsjednikom Reneom Duševićem odgovorili su na reagiranje predsjednice HSU-a Lovran Đurđice Tancabel, ali i na niz izjava predstavnika lijeve koalicije u koju su uključeni SDP, HSU, PGS i HSS. Njihov odgovor prenosimo u cijelosti.

Kako drukčije protumačiti nedavnu izjavu župana PGŽ-a g. Komadine da je glas za IDS i Akciju mladih zapravo glas za HDZ i da građani ispod Učke nisu skloni takvim opcijama nego direktnim aludiranjem na svijest birača da paze za koga daju glas. Politički sve legitimno. Moralno upitno.

Kako protumačiti hvaljenje ženskom kvotom od strane SDP-a Lovran na račun „neposlušnog“ HDZa a zapravo ne imati političke hrabrosti staviti ženu za kandidata. Možda je stvar u egu, no politički legitimno, a moralno upitno. Kako protumačiti prozivke predsjednice HSU-a na predsjednika HDZa za nemoralno ponašanje u predizborno vrijeme nego nametanjem etičkih standarada u cilju diskreditiranja protivnika. Obostrano legitimno. Moralno nevjerodostojno. Može se steći dojam da HDZ stvara samo štetu i da je nužno zlo u Lovranu iako nikad nije obnašao vlast. Ovo je sad zamjena teza, najbolje oružje lijevih stranaka za prebacivanje političke odgovornosti. Dokaz tome da nema političke odgovornosti je upravo začuđujuća smjelost povratka političkih mrtvaca na predizbornu scenu. Međutim, kako okarakterizirati smjelost predsjednice HSU-a, nekadašnjeg člana HDZ-a, postavljajući svoga sina za donačelnika. Politički opet legitimno, moralno teško prihvatljivo. Jer ako idemo u političku križaljku gdje se priželjkuje osam mjesta u sastavu Vijeća i gdje je mjesto predsjednice vijeća rezervirano za HSU i gdje se očekuje pobjeda za mjesto načelnika, samim time i za njegovog zamjenika onda to spada u sferu političkog nepotizma i donošenje odluka u takvoj kombinaciji bilo bi ograničeno mogućim koruptivnim ponašanjem.
Lovranu je po tom pitanju potrebna etička reforma političke zbilje koja će promovirati kulturu uspjeha, a ne političkih stega, stoji u reagiranju koje uime HDZ-a Lovran potpisuje Rene Dušević.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!