HDZ Matulji: Načelnik Ćiković iznevjerio obećanje o besplatnim radnim bilježnicama za sve učenike

Na međustranačkom sastanku kod načelnika vezanom za rebalans proračuna koji je održan u lipnju ove godine, vijećnici HDZ-a uputili su zahtjev da se osiguraju sredstva za nabavu radnih bilježnica i na tom sastanku je načelnik dao obećanje da će se ta sredstva iznaći u srpnju ili kolovozu kada se definira točan iznos potreban za nabavku, te vođeni dogovorom nismo niti predlagali na vijeću da se ta točka uvrsti na dnevni red, istaknuli su iz matuljskog HDZ-a.

Matulji – Bliži se početak nove školske godine, a Općina Matulji je opet pokazala nebrigu za osnovnoškolce. Nakon za stanovnike skupog početka 2019. godine, u kojoj je uveden prirez, povećana komunalna naknada, porasla cijena vrtića, očekivali smo da će stanovnici ili barem oni najmlađi imati neke koristi od toga, istaknuli su članovi matuljskog HDZ-a u priopćenju za medije te napomenuli da je ovo bila prilika za pomoć osnovnoškolcima odnosno roditeljima u vidu financiranja radnih bilježnica.

— Vlada RH je ove školske godine financirala nabavku udžbenika za sve osnovnoškolce, a na općinskim vlastima je bilo hoće li iz viškova u proračunu, koji su nastali Vladinom poreznom reformom, financirati nabavku radnih bilježnica. Neke Općine i gradovi u okruženju kao što su Kraljevica, Novi Vinodolski, Bakar, Lošinj, pa čak i Općina Vinodolska su uglavnom odobrili financiranje radnih bilježnica, a mnoge općine i gradovi i cjelokupnog školskog pribora, što je itekako velika pomoć roditeljima osnovnoškolaca. Na međustranačkom sastanku kod načelnika vezanom za rebalans proračuna koji je održan u lipnju ove godine, vijećnici HDZ-a uputili su zahtjev da se osiguraju sredstva za nabavu radnih bilježnica u iznosu od oko 250.000,00 kn (+ 70.000,00 kn koji su već bili osigurani za udžbenike) i na tom sastanku je načelnik dao obećanje da će se ta sredstva iznaći u srpnju ili kolovozu kada se definira točan iznos potreban za nabavku, te vođeni dogovorom nismo niti predlagali na vijeću da se ta točka uvrsti na dnevni red. Međutim na sjednici vijeća u 7. mjesecu načelnik je izjavio kako su iz proračuna osigurane radne bilježnice samo za prve razrede, ne i za sve osnovnoškolce kako je bilo načelno dogovoreno jer za isto odjednom u proračunu nema novaca. Još jednom smo izmanipulirani i prevareni od strane načelnika, kako mi, tako i roditelji osnovnoškolaca za koje se u proračunu jednostavno moraju iznaći sredstva. Sredstva se na drugu stranu suludo troše za besplatne, uglavnom drugorazredne i slabo posjećene događaje u amfiteatru koji koštaju više nego nabavka radnih bilježnica za 560 učenika osnovne škole. Statistika uvijek govori kako je Općina Matulji jedna od najbogatijih općina. Nažalost njezini stanovnici nikako da tu činjenicu osjete na vlastitoj koži, napominju iz matuljskog HDZ-a.

error: Content is protected !!