HDZ Matulji protivi se povećanju paušalnog poreza za iznajmljivače i tražit će zadržavanje na dosadašnjoj razini

Iva Letina Džaja poručila je kako u HDZ-u smatraju da iznajmljivači s područja općine Matulji ne mogu plaćati isti porez kao iznajmljivači Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

Matulji – HDZ Matulji se oštro protivi podizanju paušalnog poreza za iznajmljivače te će predati amandman na današnjoj sjednici Općinskog vijeća kako bi se zadržao dosadašnji iznos, kazala je predsjednica matuljskog ogranka ove stranke Iva Letina Džaja.

Dodala je kako, sagledavajući opću sliku i činjenicu da neka turistička mjesta porez nisu podizala, postoje razlozi zbog kojih bi to učinili u Matuljima.

– Naime, navedenim amandmanom HDZ Matulji predlaže da iznos paušalnog poreza po krevetu ostane na razini prošlogodišnjeg, jer se uvođenjem povećanog poreza po krevetu ništa ne mijenja, odnosno nije navedeno niti precizirano gdje će se ta ista sredstva usmjeriti niti koje će koristi iznajmljivači od toga imati, rekla je Letina Džaja.

Poručila je kako u HDZ-u smatraju da iznajmljivači s područja općine Matulji ne mogu plaćati isti porez kao iznajmljivači Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage.

– Potpuna je nelogičnost da se plaća isti iznos znajući da su u navedenim gradovima i općinama cijene smještaja veće, te je samim time i zarada iznajmljivačima veća čime su mještani Matulja opet oštećeni, zaključila je predsjednica matuljskog HDZ-a.