HDZ: Načelnik Ćiković odgovoran je za gubitak 32 milijuna kuna općinskoga novca @ Matulji

Vedran Grgurić i Alan Ujčić

Vedran Grgurić i Alan Ujčić

Na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji HDZ-ovci su prozvali načelnika Marija Ćikovića da je svojim odlukama doveo do gubitka značajnog iznosa proračunskog novca.

Matulji – Načelnik Mario Ćiković odgovoran je za gubitak 32 milijuna kuna općinskih sredstava koji su bili deponirani u Credo banci, stav je matuljskog HDZ-a koji su na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji iznijeli povjerenik Vedran Grgurić i vijećnik Alan Ujčić.

– Nedavno, 29. travnja, Državna agencija za osiguranje štednih uloga odbila je stečajni plan Credo banke, sa čime banka ide u likvidaciju. A dvije godine prije toga, 29. travnja 2013. godine održana je sjednica Općinskog vijeća na kojoj je donesena odluka da se kupi prostor skladišta u Gajanićima, koju načelnik nije ispoštovao. Štoviše, stečajnom upravitelju Dušanu Crljenku poslao je dopis kojim ga obavještava da se Općina ne može uključiti u natječaju za kupnju te nekretnine, budući da nema dovoljno financijskih sredstava. I to u situaciji kada je na računu bilo 40 milijuna kuna, kazao je Grgurić. Dodao je kako je načelnik sam odlučio o oročenju sredstava, i to u banci koja spada u red malih banaka, iako je početkom 2011. godine dobio pet ponuda za oročenje sredstava od strane različitih banaka.

– Svime time načelnik je na sebe preuzeo odgovornost zbog gubitka polovice proračuna, i sada očekujemo da nadležne institucije odrade svoj posao, kazao je Grgurić.

Alan Ujčić dodao je kako se čitavo vrijeme manipuliralo postocima „izgubljenih“ sredstava koji su se Općini trebali vratiti kroz stečajni postupak.

– Prvo se radilo o 70 posto, zatim je to palo na 50, pa na trideset posto, a sada nakon odluke DAB-a jasno je da se to spustilo vrlo blizu nule. Općina je u petom isplatnom redu i nepovratno gubi 32 milijuna kuna. Ali šteta je još i veća, budući da čitavo vrijeme iz proračunskih sredstava financira odvjetnički ured koji ju zastupa među vjerovnicima, zaključio je Ujčić, upitavši gdje su državne institucije koje će zaštiti javne interese.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!