HDZ Opatija: Na Gradskom vijeću već smo reagirali na neprimjereno ponašanje aktualne vlasti @ Opatija

…ilustracija…

Ovo ponašanje sve govori o njima, kako se i na koji način odnosi prema oporbenim vijećnicima koji predstavljaju gotovo polovicu biračkog tijela Grada Opatije.

Opatija – Uvažavajući potrebu da vaš portal, informira opatijsku javnost, smatramo dužnim reagirati na nepravednosti koje nam se događaju od tzv. ”predstavničke većine“ iz Gradskog vijeća, prilikom glasovanja po raznim Komisijama i Odborima, te vas molimo da priopćenje Hrvatske demokratske zajednice Opatija, prenesete u cijelosti, stoji u priopćenju za medije koje potpisuje Gradski odbor HDZ-a Opatija.

Želimo našim građanima iznijeti, kako se i na koji način kadrovira i uhljebljuju politički podobni, a ne stručni i sposobni, po raznim Komisijama i Odborima pri Gradskom vijeću Grada Opatije od strane predstavničke većine, na čelu sa SDP-om. Najnovije primjer bahatog ponašanja je jučer održana 7. sjednica Komisije za izbor i imenovanja, kada predsj. Komisije, Fernando Kirigin nije želio uvažiti argumente člana Komisije, našeg predsj. HDZ-a Opatije, Marka Ćorića, da u Stručno tijelo za praćenje Strategije razvoja Grada Opatije, bude izabran naš kandidat, sveučilišni prof. Heri Bezić, već su izabrani kandidati SDP-ovih koalicijskih satelita po njihovom „partijskom koalicijskom ključu“, koji vjerojatno Strategiju nisu niti vidjeli. Naš predsjednik, nezadovoljan glasovanjem pojedinih članova Komisije (izuzev gosp. Vladimira Brnečića), napustio je rad Komisije, gdje ga u ovoj reakciji u potpunost podržavamo ispred gradskog obora HDZ-a Opatije. Još jedan apsurd se dogodio na toj istoj sjednici, gdje su opet po partijskom „koalicijskom ključu“ ušle osobe koje nemaju skoro nikakvih dodirnih točaka s turizmom, izuzev gosp. Krunoslava Kapetanovića, gdje ni ovdje nije prošao naš član, Mr.sc. Mile Maruna, koji je cijeli svoj život bio u turizmu. Kao stranka na Gradskom vijeću već smo na ovo reagirali na neprimjereno ponašanje aktualne vlasti o njihovim „uhljebljenjima“ kadrova iz redova koalicije SDP-a, IDS-a, HSU-a, AM-a, UK-a, HSS-a, PGS-a, Reformista, gdje smo doista ukazivali i upozoravali na ovakve nemoralne radnje. Ovo ponašanje sve govori o njima, kako se i na koji način odnosi prema oporbenim vijećnicima koji predstavljaju gotovo polovicu biračkog tijela Grada Opatije. Apsurd je još veći da danas pri radnim tijelima Gradskog vijeća Grada Opatije, imamo 110 članova u raznim Odborima i Komisijama, 90 članova su iz redova „predstavničke većine“, a samo 20 članova su iz redova Nezavisne liste Ive Dujmića i HDZ-a, koji kao što smo rekli predstavljaju skoro pola biračkog tijela Grada Opatije. To sve govori da nas ovo vraća i podsjeća na jednoumlje i sve govori o njihovoj političkoj transparentnosti rada u Gradskom vijeću.

error: Content is protected !!