HDZ: Općina nije niti eura povukla iz EU fondova @ Matulji

opcina_matulji_foto

Credo banka, i 32 milijuna kuna izgubljenih proračunskih sredstava, sramota su IDS-a i SDP-a. HDZ se oduvijek protivio stavljanju proračuna u banku koja je pokrivala jedva 0,4 posto proračuna – poručila je kandidatkinja za načelnicu Ingrid Mrđen.

Matulji – Predstavnici HDZ-a Matulji – predsjednik Ivica Poljak, potpredsjednik Martin Josipović, kandidatkinja za načelnicu Ingrid Mrđen te kandidat za zamjenika Denis Požar i bivši vijećnik Alan Ujčić – održali su tiskovnu konferenciju čije su glavne teme bile nedovoljni angažman općinskih djelatnika za privlačenje sredstava iz EU fondova, Credo banka te nedavno izašli Ljetopis.

– Ljetopis je objavljen točno u predizborno vrijeme, kao propaganda vlasti – sve što je pozitivno je prenaglašeno, a sve negativne stvari su gurnute pod tepih. Potrošeno je 64.000 kuna, a čitava se tiskovina mogla napraviti objektivnije za puno manje sredstava. U njemu bi, osim vladajućih, trebale biti zastupljene i ostale stranke koje sudjeluju u radu Općinskog vijeća, te bi se situacija trebala prikazivati realno, a ne kao da je sve ”med i mlijeko”, kazao je Ujčić. Primijetili su HDZ-ovci da su ”Credo banci bile posvećene samo dvije rečenice”.

– Credo banka, i 32 milijuna kuna izgubljenih proračunskih sredstava, sramota su IDS-a i SDP-a. HDZ se oduvijek protivio stavljanju proračuna u banku koja je pokrivala jedva 0,4 posto proračuna, a općinski je načelnik Mario Ćiković trebao o novcu svojih mještana voditi brigu dobrog gospodarstvenika. Pitam se bi li vlastiti novac uložio u tako nesigurnu banku, upitala je Mrđen.

Ivica Poljak, predsjednik HDZ-a Matulji, nezadovoljan je radom općinskih službenika na pripremi i kandidiranju projekata za predpristupne i pristupne fondove EU.

– Još pred dvije godine usvojen je većinom glasova na Općinskom vijeću amandman HDZ-a o nužnosti zapošljavanja djelatnice koja će imati osnovnu zadaću kandidiranja projekata za europske fondove, kakvih u Matuljima ne nedostaje – od kanalizacije i vodovoda, preko Muzeja u Lipi do zvončara kao autohtonog „proizvoda“ našeg kraja. Nažalost, očito da u Općini smatraju da ima prečeg posla, pa djelatnica radi na drugim stvarima, a posljedica čega je da Matulji nisu iz europskih fondova privukli niti jedan jedini euro, zaključio je Poljak.

Davor Žic / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net