HDZ: Prozivaju nas oni koji gledaju samo svoje interese @ Matulji

opcina_matulji_foto

Nakon prvog kruga izbora neostvarenim željenim rezultatom i osobnim ambicijama, pokušali su HDZ Matulji uvući u svoje spletke i prepucavanja na lokalnoj razini, u što nismo htjeli ulaziti, a prije samih izbora nitko o njih nije želio nikakvu suradnju s HDZ-om, rekao je predsjednik HDZ-a Ivica Poljak.

Matulji – HDZ Matulja na tiskovnoj se konferenciji osvrnuo na prozivke iz oporbenih redova koje su uslijedile nakon nedavne sjednice Općinskog vijeća na kojoj je ova stranka podržala Slobodana Juračića iz SDP-a kao predsjednika Vijeća.

– HDZ nije potpisao nikakav sporazum sa SDP-om, nego radio i radit će u interesu građana. Krajnji rezultat nekonstituiranja Općinskog vijeća bio raspisivanje novih izbora koji bi donijeli nove troškove za porezne obveznike Općine Matulji, a ta sredstva će se iskoristiti za važnije stvari. Vijećnici HDZ-a na svakoj će sjednici dobro razmotriti hoće li podržati neki prijedlog ili ne.

Bit ćemo konstruktivna oporba, koja će se uvijek zalagati za boljitak i napredak Općine Matulji i malog čovjeka, te inzistirati na realizaciji projekata iz našeg izbornog programa, poručio je potpredsjednik stranke Martin Josipović.

Predsjednik stranke Ivica Poljak posvetio je nekoliko svojih riječi pripadnicima ”grupacije” PGS, nezavisne liste Željka Grbca te Akcije mladih, koji su također ”računali” na potporu HDZ-a prije konstituiranja Vijeća.

– Prozivaju nas oni koji su tri mjeseca prije izbora sjedili zajedno u istoj stranci, da bi se podijelili iz sitnih osobnih interesa kako bi svatko od njih za sebe nešto izvukao na lokalnim izborima. Nakon prvog kruga izbora neostvarenim željenim rezultatom i osobnim ambicijama, pokušali su HDZ Matulji uvući u svoje spletke i prepucavanja na lokalnoj razini, u što nismo htjeli ulaziti, a prije samih izbora nitko o njih nije želio nikakvu suradnju s HDZ-om, rekao je Poljak.

Predsjednika matuljskog HDZ-a posebno je, čini se, pogodila izjava Darjana Bukovića za Novi list, u kojoj je kazao da se ”Poljak prodao za 1.200 kuna”. Toliko, naime, iznosi naknada za mjesto potpredsjednika Vijeća na koje je Poljak izabran.

– Ostao sam zatečen niskim pragom osobne kulture gospodina Bukovića iz AM, koji je na moj račun iznio samo neistine i laži koje nisu vrijedne nikakvog komentara, već govore sve o onome tko ih je izrekao. Prilog u tome ide i i njegova ambicija da s jednim vijećničkim mandatom traži mjesto predsjednika Općinskog vijeća, zaključio je Poljak.

Davor Žic / Liburnija.net