HMT – Arheologija i turizam u Hrvatskoj

angiolinaOpatija – U organizaciji Arheološkog muzeja u Zagrebu i Hrvatskog muzeja turizma, u utorak 18. svibnja 2010., u vili Angiolini s početkom u 20 sati, te u Umjetničkom paviljonu ”Juraj Šporer“ u Opatiji, otvoriti će se dvije izložbe – Arheologija i turizam u Hrvatskoj i Tekuća arheološka istraživanja.
Arheologija i turizam (vila Angiolina) je izložbeni projekt koji objedinjuje arheološke znamenitosti Hrvatske potencijalno u funkciji turistički zanimljivog sadržaja, te obuhvaća sedam cjelina (hrvatska dobra na listi Unesco-a, arheološki parkovi, pećinski lokaliteti, podvodni arheološki lokaliteti…), a izložba će biti otvorena do 11. srpnja 2010.
Izložba Tekuća arheološka istraživanja (Umjetnički paviljon ”Juraj Šporer“) svjedoči o privlačnosti Hrvatske kao zemlje bogatog arheološkog nasljeđa, te predstavlja osnovne informacije o aktualnim lokalitetima i istraživanjima putem niza fotografija i slikovnih prikaza koji pružaju uvid u rad na terenu, proces iskopavanja te uvid u pronađenu građu. Izložba će ostati otvorena do 27. lipnja 2010.
Ivan Mellor
Vezane vijesti:
Vaclav Anderle @ Šporer
Izložba Ive Kajzera @ Bristol
VIDEO: Otvorenje sezone izložbom kamelija @ Miramar
Kamelije se vraćaju na Opatijsku rivijeru… a najljepša je?
Umijeće češljanja @ Hrvatski muzej turizma
FOTO: Svečano otvoren Festival kave
Alpsko-mediteranski dijalozi
FOTO: Lucio Vidotto – Ukradeni trenuci