HNK Rijeka: Damir Zlomislić na posudbi u Brasovu

damir_zlomislic_hnk_rijeka

Na žalost, uz brojne prekrasne trenutke koje sam u dresu Rijeke doživio u posljednjih godinu i pol dana dogodili su se i oni manje lijepi koji su uzrokovani isključivo ozljedama. To me udaljilo od momčadi, utjecalo na samopouzdanje, sigurnost u igri, istaknuo je Zlomislić.

Rijeka – Veznjak Rijeke Damir Zlomislić proljetni dio sezone 2014./15. odigrat će na posudbi u rumunjskom prvoligašu Brasovu. Riječ je o desetoplasiranoj momčadi rumunjskog prvenstva koju vodi nekadašnji trener Rijeke Vjekoslav Lokica.

– Damir je igrač koji je svojim odnosom prema klubu i pristupom na treninzima i utakmicama zadužio sve nas ali nevjerojatan peh i serija ozljeda udaljili su ga donekle od momčadi i razine igre koju je prikazivao kada je početkom prošle sezone došao na Kantridu. Iz tog razloga smo se odlučili na ovu posudbu koja bi mu trebala omogućiti kontinuitet utakmica i povratak na razinu na kojoj je bio prije godinu dana. Sudeći po njegovom karakteru, prilično sam siguran da će tamo dokazati kako mu je u budućnosti mjesto u dresu Rijeke – rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.

Sam 24-godišnji veznjak zadovoljan je što će u kvalitetnoj ligi kakva je rumunjska dobiti priliku za povratak u natjecateljski ritam i dobiti kontinuitet utakmica.

– Na žalost, uz brojne prekrasne trenutke koje sam u dresu Rijeke doživio u posljednjih godinu i pol dana dogodili su se i oni manje lijepi koji su uzrokovani isključivo ozljedama. To me udaljilo od momčadi, utjecalo na samopouzdanje, sigurnost u igri… Odlazak u Brasov gledam kao priliku da redovitim nastupom dođem na razinu na kojoj sam bio kada sam došao u Rijeku i da se na kraju sezone vratim na Kantridu kako bih dokazao da za mene ima mjesta u Rijeci – istaknuo je Damir Zlomislić koji se u nedjelju ujutro pozdravio sa suigračima i trenerima te privremeno Rijekin dres zamijenio onime rumunjskog prvoligaša.

N. C. / HNK Rijeka / PodUčkun.net