HNK Rijeka i Mato Jajalo raskinuli ugovor

mato_jajalo_hnk_rijeka

Nakon potpisivanja raskida ugovora Mato Jajalo je iskoristio priliku i pokušao objasniti razloge svog naprasnog odlaska.

Rijeka – Prvoligaš s Kantride i veznjak Mato Jajalo u petak su dogovorili raskid ugovorne obveze. Nakon više razgovora između klupskog vodstva i predstavnika igrača dogovoren je model raskida ugovora i Mato Jajalo više ni formalno nije igrač Rijeke.

Raskidu ugovora prethodilo je Jajalovo napuštanje priprema u Rovinju bez dozvole kluba i Disciplinski postupak koji je proveden zbog nepoštivanja klupskog pravilnika.

– Nakon svega što se dogodilo igrač bi u daljnjem radu s HNK Rijeka mogao očekivati samo obavezne trenažne procese i isključivanje iz momčadi na određeno vrijeme s upitnim povratkom. Uzimamo u obzir okolnosti koje su dovele do nekog postupka, no to ne znači da toleriramo ponašanje koje nije primjereno i šteti ostatku momčadi ali i ugledu cijelog kluba. Igrač se ogriješio o klupski pravilnik na jedan neoprostiv način što je u konačnici i dovelo do raskida ugovora na štetu igrača koji će platiti naknadu za prijevremeni raskid ugovora. Mi se sada koncentriramo na budućnost i ne želeći gubiti vrijeme nastavljamo s radom na dovođenju pojačanja koja su nam u ovom trenutku potrebna – rekao je Srećko Juričić sportski direktor HNK Rijeka.

Nakon potpisivanja raskida ugovora Mato Jajalo je iskoristio priliku i pokušao objasniti razloge svog naprasnog odlaska.

– Svjestan sam ishitrenosti i nepromišljenosti svog postupka. Nisam mnogo razmišljao prije nego sam se odlučio na taj korak, radi se o impulzivnoj odluci zbog obiteljskih razloga koji su izrazito neugodne prirode. Ne želim ulaziti u detalje, želim da razlozi ostanu dio moje privatnosti i nadam se da će me svi razumjeti. Svjestan sam nevolja i neugodnosti koje sam izazvao svojim postupkom i ovim putem ispričavam se svima koji su na bilo koji način pogođeni. HNK Rijeka je za mene napravila mnogo, vratila me u igračku poziciju kojoj sam se prije dolaska u Rijeku samo nadao. Zbog toga će klub i Grad za mene uvijek imati posebno mjesto. Posebice zato što je moj život u Rijeci bio više nego dobar. Zahvaljujem Klubu koji je prihvatio obeštećenje i naknadu za moj odlazak, što je u konačnici razumio u kakvoj se poziciji nalazim a to nikako nije bila obaveza kluba. Znao sam da sam angažiran u veliki klub, cijenim sve s kojima sam surađivao – svoje suigrače, trenera, stručni stožer, Upravu kluba i sve navijače koji ovaj klub bodre na jedan poseban način – rekao je Mato Jajalo.

I. Mellor / HNK RIjeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!