HNK Rijeka lanjsku godinu završio ‘u minusu’

Inače, valja napomenuti kako je u proteklih pet godina vidljiv značajan rast prihoda u svim segmentima. Dovoljno je tek usporediti ukupne prihode koji su 2012. godine iznosili svega 15,6 milijuna kuna.

Rijeka – Nogometni klub Rijeka prošlu je godinu zaključio „u minusu“. Naime, usprkos prihodu od 111 milijuna kuna, sportsko dioničko društvo 2018. godine zabilježilo je negativan financijski rezultat, budući da su ostvarili 114 milijuna kuna rashoda.

U strukturi prihoda, daleko najveći iznos, čak 75,5 milijuna kuna ili gotovo 70 posto, čine sredstva ostvarena prodajom igrača, dok po otprilike 9,5 milijuna kuna donose sponzorstva i oglašavanje i UEFA nagrade. Prihodi od ulaznica čine 5,5 milijuna kuna, a ostali nerazvrstani prihodi još 11,2 milijuna kuna.

Inače, valja napomenuti kako je u proteklih pet godina vidljiv značajan rast prihoda u svim segmentima. Dovoljno je tek usporediti ukupne prihode koji su 2012. godine iznosili svega 15,6 milijuna kuna. Godinu dana kasnije utrostručili su se na 45 milijuna kuna, a rekordne prihode klub je ostvario 2017. godine, zahvaljujući bogatom utršku europskih nagrada od čak 57 milijuna kuna.

Među rashode, očekivano, najveći dio otpada na prvu ekipu i stručni stožer, oko 46,5 milijuna kuna. Na školu nogometa troši se 16,2 milijuna kuna, a trošak održavanja utakmica iznosio je nešto manje od 10 milijuna kuna. Administracija je „uzela“ još sedam milijuna kuna, dok ostatak otpada na „ostale nerazvrstane troškove“.

Inače, 2018. godina bila je prva u posljednjih pet godina u kojoj je ostvaren minus, stoga je iz ranijih razdoblja ostalo dovoljno sredstava za njegovo „pokrivanje“.

error: Content is protected !!