HNK Rijeka pobjedom otvorila pripreme – Matei i Heber za slavlje

…ilustracija…

Pogodak je stigao nakon prilike u 56. minuti. Ajayi je prošao po desnoj strani, ubacio za Mateija koji je odgodio udarac, a pokušaj koji je uslijedio Mitrev je izbio s gol linije.

Kranjska Gora – Nogometaši Rijeke pobijedili su Rabotnički 2:0 u prvoj pripremnoj utakmici odigranoj u Kranjskoj Gori. Vrijeme nije bilo naklonjeno momčadima, dvaput se kiša sručila, jednom za vrijeme zagrijavanja te polovicom drugog poluvremena.

Iako su stvorili niz prilika u prvom dijelu, nogometaši Rijeke poveli su u 60. minuti. Bradarić je lijepo izbacio Mateija na lijevoj strani, a rumunjski internacionalac je preciznim udarcem poentirao – 1:0. Pogodak je stigao nakon prilike u 56. minuti. Ajayi je prošao po desnoj strani, ubacio za Mateija koji je odgodio udarac, a pokušaj koji je uslijedio Mitrev je izbio s gol linije. Nakon te akcije i Heber je imao priliku, ali i njegov udarac nije završio u mreži.

Brazilski nogometaš za to se iskupio u 62. minuti kada je nakon dodavanja Ristovskog pobjegao obrani Rabotničkog i sigurno poentirao – 2:0. Samo koju minutu kasnije novi pljusak otežao je momčadima izvedbu na travnjaku.

Rijeka je dominirala kroz utakmicu. U sedmoj minuti Vešović je lijepo prošao, ali njegov udarac išao je ravno u vratara. Minutu kasnije Mišić je ubacio, a Črnic pogodio gredu.

U 10. minuti Gavranović je prošao, ali činilo se da je izgubio loptu. Branič Rabotničkog nije dobro reagirao, Gavranović je pokušao zaobići vratara, a zatim odigrao u sredinu, ali Gorgon nije uspio zabiti.

Uslijedila je nova lijepa akcija Rijeke, Elez je u 18. minuti pronašao Gavranovića dugom loptom. Lijepo primanje napadača Rijeke, ali udarac lijevom nogom nije bio precizan.

Priprijetili su i gosti u 23. minuti, Velinov se našao u odličnoj prilici, ali Sluga je sjajno reagirao. Četiri minute kasnije, Sahiti je ubacio nakon brze akcije, ali Kadriu nije uspio poentirati. Period kvalitetnije igre Rabotnički je zaključio u 33. minuti kada je udarac Sahitija prohujao pored gola.

Na drugoj strani Gavranović je u 35. minuti snažno pucao sa 16 metara, ali vratar Božinovski bio je siguran. U 42. minuti Črnic je pokušao volejem, ali nije bilo preciznosti. U samoj završnici prvog dijela Vešović je sjajno izbacio Gavranovića, ali Božinovski je na vrijeme izašao, skratio kut i obranio udarac Gavranovića.
I. M. / HNK Rijeka / PodUčkun.net

error: Content is protected !!