HNS i Akcija mladih: Ćiković mora općinu prepustiti boljemu od sebe jer njegovo vrijeme je prošlo @ Matulji

alen_ruzic_darjan_bukovic_2016

Darjan Buković, predsjednik Akcije mladih, istaknuo je da su drugi protukandidati naglo mijenjali svoja mišljenja i stavove, osvrnuvši se posebno na Mladena Prenca, predsjednika PGS-a i trećeg kandidata za načelnika Matulja, koji nije uspio ući u drugi krug.

Matulji – Bivši načelnik Mario Ćiković je već dao najviše od sebe, njegovo vrijeme je prošlo i treba prepustiti vođenje Općine boljemu od sebe, zaključak je jučerašnje konferencije za medije HNS-a i Akcije mladih na kojoj su pozvali birače da u nedjelju, kada budu birali između dvojice ljudi, svoj glas daju Miodragu Šarcu koji ima ”energiju, viziju, sposobnost i znanje i bit će bolji načelnik”.

– Miodrag Šarac je bolji načelnik, a pokazao je to kroz odlučnost i konkretan plan aktivnosti koje će realizirati u sljedećih godinu dana: smanjit će cijenu vode za 4 kune, izgraditi rotor kod Autoremonta, urediti nogostupe, parkirališta i šetnicu u centru Matulja, pokrenut će Miklaviju, osigurati djeci besplatne udžbenike, pokrenuti brojne radove u svim našim naseljima i druge projekte. Miodrag je svjestan da će stanovnici Općine Matulji već za godinu dana ponovno ocjenjivati općinsku vlast i jedino se on nije bojao svoje projekte staviti na papir. Drugi kandidati mu u tome ne mogu parirati pa su na Miodraga krenuli s podmetanjima, a među ljudima raspiruju strah političkom retorikom, istaknuo je Alen Ružić uime HNS-a te naglasio kako je jedino Miodrag otpočetka bio i ostao iskren i dosljedan. Kako je objasnio Ružić, u izbornom programu Miodrag Šarac je naveo niz konkretnih prijedloga kako izgraditi Matulje i sva mjesta kroz dijalog i međusobno poštivanje, da to budu sredine koje osiguravaju kvalitetu života svim uzrastima, od mladih do umirovljenika, a cilj mu je da Matulji budu prepoznatljivo ime u nacionalnim i europskim okvirima te općine koja raste na temeljima održivog razvoja.

Darjan Buković, predsjednik Akcije mladih, istaknuo je da su drugi protukandidati naglo mijenjali svoja mišljenja i stavove, osvrnuvši se posebno na Mladena Prenca, predsjednika PGS-a i trećeg kandidata za načelnika Matulja, koji nije uspio ući u drugi krug.

– Samo ću reći da svi znamo što je gospodin Prenc donedavno govorio o bivšem načelniku Ćikoviću i da je nevjerojatno da se njih dvojica sada grle i zajedno slikaju. Vjerujem da će i njegovi birači prepoznati da ih je prevario, te da se još prije izbora dogovorio s Ćikovićem. A upravo je gospodin Prenc do jučer bio najglasniji u prozivanju bivšeg načelnika Ćikovića i prisjećao na njegove grijehe: propalih 32 milijuna kuna u Credo Banci, sudske sporove i zapušteno zemljište u Miklaviji, kršenje ovlasti načelnika, istrage je zašto nije ispoštovana odluka Općinskog vijeća da se kupi Gajaniće… Skandalozne su i izjave koje su prilikom potpisivanja zajedničke koalicije dali Mladen Prenc i Mario Ćiković. Naime, Prenc je kao budući predsjednik Vijeća izjavio da ako Miodrag Šarac pobijedi za načelnika ”ne može donijeti proračun i upravljati Općinom bez većine u Vijeću koju neće imati”. Skandalozno je da tako prijeti budući predsjednik Vijeća i to bez da ga uopće zanima prijedlog proračuna. Također, i Prenc i Ćiković su u svojim izjavama potvrdili da su imali dogovor prije izbora te da sada zbrajaju glasove svojih birača. Na taj način su konačno maske pale te se jasno vidi da su imali dogovor i namjerno izazvali ove izbore s ciljem da si osiguraju fotelje, rekao je Buković.

HNS i Akcija mladih su zahvalili svima koji su izašli na izbore te pozvali sve stanovnike Općine Matulji da u nedjelju izađu u još većem broju te da glasaju za Miodraga Šarca, jer je on sada jedini čovjek koji može zaustaviti političke trgovine i krizu u Matuljima.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!