HNS za spas Zračne luke Rijeka

aerodromOpatija – Kadrovska vrhuška opatijskog i županijskog HNS-a predvođena zamjenicom župana Nadom Turinom Đurić i zamjenicom gradonačelnika Marinom Gašparić na današnjoj press-konferenciji upozorila je na neizvjesnu sudbinu krčkog aerodroma.
– Zračna luka Rijeka već godinama ne samo stagnira, već i propada. Suvislog plana razvoja nema, ulaganja su nedostatna čak i za zadržavanje minimalnih standarada, nema suradnje s turističkom zajednicom ni s lokalnom saomuporavom i promet je konstantno u padu, naglasili su HNS-ovci, koji odgovornost za ”maćehinski odnos” prema zračnoj luci stavljaju na teret državi kao većinskom vlasniku. Pojasnili su kako Strategijom integriranog upravljanja granicama RH zračna luka gubi međunarodni status, što joj zatvara vrata tržišta Velike Britanije i velikih istočnoeuropskih zemalja.
– Hrvatska narodna stranka Opatija smatra ovakvo postupanje Vlade RH apsolutno neprihvatljivim jer implicira dalekosežne i velike štetne posljedice ne samo za Zračnu luku Rijeka, nego i za konkurentnost destinacije Kvarner, zaključeno je na konferenciji za novinare.
Ivan Mellor

error: Content is protected !!