Holistički pristup upravljanju i naglasak na održivom razvoju – Predstavljen program Akcije mladih @ Kastav

davor jurcic akcija mladih kastav 2017 predstavljanje programa (3)

Zanimljiv je koncept kreiranja Start-up inkubatora koji bi trebao osigurati usmjerenje na razvoj novih tehnologija, produkt-dizajn i turizam i stvoriti desetak novih, brzorastućih poduzeća.

Davor Jurčić

Davor Jurčić

Kastav – Davor Jurčić, kandidat Akcije mladih za gradonačelnika Kastva u društvu svojih stranačkih kolega predstavio je jučer smjernice stranačkog programa pred članovima Akcije mladih, ali i drugih kastavskih stranaka, kao i zainteresiranih građana.

U programu koji uključuje politike vezane uz socijalu, gospodarstvo, prostorno planiranje, zaštitu okoliša i kulturne baštine, komunalnu problematiku, školski i predškolski odgoj, turizam, sport i mjesne odbore naglasak je stavljen na holistički pristup upravljanja gradom, uključivanja čim većeg broja sugrađana u procese odlučivanja te pažljivo planiranje i održivi razvoj.

davor jurcic akcija mladih kastav 2017 predstavljanje programa (6)

– Smjernice su upravo to – samo smjernice, a program doživljavamo kao živi i dinamični projekt koji će se stalno nadograđivati i nadopunjavati. Ove smjernice su rezultat naših razmišljanja i alat putem kojih bi građani mogli upoznati naše stavove, kazao je Jurčić, naglasivši kako su ponudili realan i održiv koncept razvoja grada, bez prostora za megalomaniju, uz fokus na ostvarivanju društvene, ekonomske i političke podloge za ravnomjerni gospodarski rast.

Tako su, između ostalog, u Akciji mladih pripremili nove pakete socijalne politike, koji uključuju podmirenje troškova dječjeg vrtića za kućanstva čiji prihod nije veći od 1.500 kuna po članu, potpore za liječenje teških bolesti kod maloljetne djece, potporu za novorođenčad i druge, ali i poticajne mjere u gospodarstvu poput potpora novim tvrtkama i obrtima te poticaje za postojeće pravne subjekte.

davor jurcic akcija mladih kastav 2017 predstavljanje programa (5)

Zanimljiv je koncept kreiranja Start-up inkubatora koji bi trebao osigurati usmjerenje na razvoj novih tehnologija, produkt-dizajn i turizam i stvoriti desetak novih, brzorastućih poduzeća. Postojeću radnu zonu Žegoti Jurčić i kolege planiraju dovesti u visoku fazu komunalnog uređenja, kako bi investitori imali spremnu infrastrukturu za svoje ulaganje, a planira se i niz zahvata na području prometa i sigurnosti građana. Za mlađe građane Kastva svakako bi zanimljiv mogao biti projekt POS-a za koji se planiraju pronaći dvije lokacije za dvije zgrade, ukupno do 32 stana, dok bi za građane treće dobi jednako interesantan mogao biti projekt izgradnje doma za starije i nemoćne.

– Kulturu i turizam treba gledati paralelno, jer kulturna baština jest i osnovni turistički proizvod Kastva i njegov glavni brend, koji je sada nedovoljno kvalitetno iskorišten. Također, želimo omogućiti racionalni pristup zadovoljenju javnih potreba u kulturi i sportu kroz definiranje jasnih kriterija, zaključio je Jurčić.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!