‘Homo si teć’ po 21. put pod sloganom Zajedno smo Rijeka @ Opatija, Rijeka

Arhiva: Start utrke Homo si teć

Arhiva: Start utrke Homo si teć

Velik broj trkača očekuje se u natjecateljskom dijelu festivala koji se sastoji od 2. Riječkog maratona, 16. Riječkog polumaratona, utrke štafeta 3×7, te nove utrke Desetke. Detalje kao i posebnu prometnu regulaciju koja se odnosi na Opatiju pročitajte u nastavku teksta…

Rijeka – Festival sporta i rekreacije “Homo si teć” ove se godine održava pod geslom “Zajedno smo Rijeka”, te u subotu 22. travnja i nedjelju 23. travnja u središtu Rijeke nudi svoj najbogatiji program do sad.

Subota je rezervirana za promociju različitih sportskih i rekreativnih klubova i udruga čiji će članovi demonstrirati svoje vještine na Gatu Karoline Riječke, dok će se najmasovnija ulična utrka u Hrvatskoj “Homo si teć”, trčati u nedjelju, skupa s još 6 utrka.

Arhiva: Maratonci u Opatiji

Arhiva: Maratonci u Opatiji

Velik broj trkača očekuje se u natjecateljskom dijelu festivala koji se sastoji od 2. Riječkog maratona, 16. Riječkog polumaratona, utrke štafeta 3×7, te nove utrke Desetke.

“Rijeka se sa svojim utrkama već profilirala na međunarodnoj trkačkoj karti, što je vidljivo i po broju prijava, pa tako osim trkača iz cijele Hrvatske, puno ih dolazi iz Slovenije, Mađarske, Italije, a bilježimo i prijave iz SAD-a, Maroka, Njemačke i niza drugih zemalja”, naglasio je predsjednik Atletskog kluba Ri maraton Radovan Šoljaga. Ovogodišnji je maraton ujedno i pojedinačno Prvenstvo Hrvatske pa se ponovo očekuje dolazak jakih domaćih i inozemnih trkača.

“Cilj manifestacije je dizanje svijesti o važnosti bavljenja sportom i rekreacijom, a zanimanje građana pokazuje kako cijela manifestacija, iza čije organizacije stoji puno ljudi, među kojima je i mnoštvo volontera, ide u pravom smjeru“, zaključio je Damir Barać, predsjednik Riječkog sportskog saveza.

Uz natjecateljske utrke i najmasovniju utrku građana, u programu se mjesta ponovo našlo i za utrku osoba s invaliditetom Hendi cup te dm babybonus cup utrku za najmlađe.

“babybonus cupom dm želi podsjetiti roditelje kako su redovito kretanje i bavljenje sportom ključni za razvoj dobrih navika kod djece. Uz razvijanje zdravih navika kod naših najmlađih, sport djeci pomaže u stvaranju prijateljstava na najbolji način – uz dobru zabavu, druženje i smijeh”, rekla je područna menadžerica dm-a Anđelka Ramljak, najavivši dolazak Crvenih nosova-klaunova doktora uz poziv velikim i malim Riječanima i Riječankama da se pridruže druženju u kojem smijeha neće nedostajati.

“Homo si teć je drugu godinu zaredom među dvanaest najpopularnijih utrka u Hrvatskoj kojima promičemo zdrav i aktivan način života unutar projekta Trči uz Vip. Velik broj trkača i pozitivna energija koja oživi cijeli grad čine utrku prepoznatljivom u Hrvatskoj i regiji, a humanitarni aspekt svakog izdanja utrke daje joj posebnu draž”, istaknula je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, pozvavši sve sudionike i ljubitelje trčanja da svoje sportske ambicije povežu s dobrotvornim ciljevima i na platformi cinipravustvar.hr postave izazov kojim će pomoći odabranoj udruzi.

Na Gatu Karoline Riječke oba će dana posjetitelji moći posjetiti sajam trkaće obuće i opreme “Homo si teć Expo”, te uz dobre popuste doći do proizvoda vrhunskih brandova. Na istoj će se lokaciji održati i zabavni program u čijem će glazbenom dijelu u subotu nastupiti Middleman, a u nedjelju Belfast Food, Dino Antonić & 4 Shades te Morčići i Mali Riječani.

hst rijekarun najava homo si tec

Neizostavna je humanitarna nota “Homo si teć”: ove se godine kupnjom majica pomaže program “Moje mjesto pod suncem” kojeg provode udruge Šarolija i Centar za kulturu dijaloga, a namijenjen je djeci iz egzistencijalno ugroženih obitelji, mahom korisnika Socijalne samoposluge. “Želja ima mnogo i sredstva će se utrošiti za stvarne potrebe naše djece koje ćemo ustanoviti u razgovoru s njima i njihovim roditeljima”, izjavila je predsjednica udruge Šarolija Sandra Grozdanov.

Građani se akciji mogu pridružiti i izravnom donacijom u donatorske kutije koje će biti postavljene na Korzu u nedjelju 23. travnja. Svaka donacija od 10 ili više kuna bit će simbolično nagrađena prigodnom silikonskom narukvicom “Homo si teć – trčim i pomažem”.

Također, u nedjelju će vrijediti posebna prometna regulacija. Tako će prema prometnom rješenju izrađenom od strane Rijeka prometa u potpunosti biti onemogućen promet od raskrižja ulica Pavlovac – I. M. Ronjgova, ulica I. M. Ronjgova i Ivana Poščića (Tošina-Volosko) prema i iz Rijeke, te od raskrižja M. Laginje i M.Tita do Slatine. Sav promet prema i iz Rijeke odvijat će se preko Riječke zaobilaznice i Novom cestom. Predviđeno trajanje uspostave privremenog prometnog rješenje za trasu na području grada Opatije bit će od 10 do 15 sati. Mole se vozači, da se pridržavaju postavljene prometne signalizacije, kao i da eventualno svoja vozila ranije izmjeste s trase zatvaranja prometa, budući da se vozila koja se zateknu na trasi zatvaranja prometa, neće moći koristiti do završetka utrke.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!