Hotel Imperial ”na bubnju” – prodaje se preko agencije za 14,5 milijuna eura @ Opatija

Arhiva: Zlatna dvorana hotela Imperial

Arhiva: Zlatna dvorana hotela Imperial

Uz ”cijenu na upit” prodaje se čitav niz hotelskih objekata na liburnijskom području – hotel Ičići oglašen kao ”građevinsko zemljište”, kompleks hotela Splendid i Vila Zagreb u Lovranu, hotel Zagreb u Opatiji, Vila Slatina u Mošćeničkoj Dragi…

Opatija – Hotel Imperial, vlasništvo Liburnia Riviera Hotela, ponuđen je na prodaju putem agencije za prodaju nekretnina i to za iznos od 14,5 milijuna eura, odnosno nešto manje od 2.000 eura po kvadratu.

Radi se o drugom najastarijem hotelu, izgrađenom 1885. godine, koji ima 127 soba uređenih u secesijskom stilu. Doduše, neobična situacija s kojom nisu upoznati dioničari niti partneri iz lokalne samouprave mogla bi biti tek lagano ”ispipavanje tržišta” odrađeno ”u tišini”, budući da je oglas uklonjen čim su se o njemu počeli raspitivati mediji. Ipak, uspjeli smo sačuvati jednu verziju oglasa, koju mogu pregledati svi zainteresirani kupci sa stotinjak milijuna kuna ”viška”.

Nije, međutim, hotel Imperial, jedan od najpoznatijih hrvatskih hotelskih objekata s bogatom poviješću, jedino što LRH nudi na prodaju putem agencijskih oglasa – mogu se javiti i zainteresirani za hotel Ičići, kojem doduše, nije objavljena vrijednost i oglašen je kao ”građevinsko zemljište”.

Uz ”cijenu na upit” prodaje se čitav niz hotelskih objekata na liburnijskom području – kompleks hotela Splendid i Vila Zagreb u Lovranu, hotel Zagreb u Opatiji, Vila Slatina u Mošćeničkoj Dragi…

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!