Hotel Kvarner – kao nekada…

kvarner_rekonstrukcija-1…radovi, u iznosu od oko 2 milijuna kuna, odvijati će se do proljeća iduće godine…
…sukladno odluci Konzervatorskog odjela u Rijeci, hotel Kvarner ofarban je jednoobrazno…

Opatija – U prvim danima listopada, počela je obnova hotela Kvarner – najstarijeg opatijskog hotela– koji će dobiti novu fasadu te će se rekonstruirati poznata terasa, a sve u skladu s odlukom nadležnog Konzervatorskog odjela u Rijeci.
– Radovi na hotelu Kvarner idu prema predviđenom planu. Upravo je dovršena obnova fasade prema moru i fasada prema crkvi Sv. Jakova, te je skinuta skela sa fasade hotela. Tijekom blagdana, radovi su zaustavljeni kako bi se blagdanski programi u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner mogli odvijati prema planu. Sredinom siječnja, započinju radovi na druge dvije strane fasade i na obnovi terase hotela. Predviđeni završetak radova je na proljeće kada će hotel zasjati u novom ruhu kako bi spreman dočekao proljeće i ljetnu sezonu. Sukladno odluci Konzervatorskog odjela u Rijeci, hotel Kvarner ofarban je jednoobrazno, u svijetlo oker nijansu kako bi izgledao izvorno dobu kada je sagrađen 1884. godine, kazala je Sanja Markušić, voditeljica korporativnih komunikacija u Liburnia Riviera Hotelima.
Radovi, u iznosu od oko 2 milijuna kuna, odvijati će se do proljeća iduće godine te će se uskladiti s planiram manifestacijama u hotelu Kvarner i Kristalnoj dvorani. Potom slijedi uređenje unutrašnjosti Kristalne dvorane hotela Kvarner koja će se opremiti kako bi bila što kvalitetnija za organizaciju različitih seminara, kongresa i drugih evenata: u planu je kupnja platna velikih dimenzija putem kojeg će se moći bolje i kvalitetnije pratiti projekcije i prezentacije, uvođenje wirelessa i ozvučenja za pozadinsku glazbu prilikom organizacije različitih događanja.
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!