Hotelu Mozart dodijeljen Halal certifikat @ Opatija

halal_hotel_mozart

Halal certifikat direktoru hotela Abiju Shalabiju svečano su uručili glavni riječki imam Hajrudin ef. Mujkanović i Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete Islamske zajednice u Hrvatskoj,

Opatija – U Hotelu Mozart nedavno je održana prigodna svečanost povodom službenog uručivanja Halal certifikata koji je navedenom hotelu dodijelio Centar za certificiranje Halal kvalitete.

halal_hotel_mozart_1

Sama riječ ”halal“ – doslovno prevedena – znači dozvoljeno, a termin se može odnositi na proizvode i usluge koji zadovoljavaju jezične, vjerske, kulturološke i zdravstvene uvjete. Halal kvaliteta predstavlja ukupnost karakteristika proizvoda ili usluga koje su u skladu s islamskim propisima i ispunjavaju atribute kvalitete te su kao takvi dopušteni potrošačima hrane islamske vjeroispovijesti. Time se opatijski hotel s pet zvjezdica, hotel Mozart, svrstao uz bok rijetkima u regiji koji imaju potvrdu ove kvalitete.

– U priopćenju Hotela Mozart ističe se da je poslovna politika hotela Mozart pratiti trendove na tržištu turizma i ugostiteljstva i prilagodba kvalitete gostima halal tržišta. Fokus je na intenzivnijoj suradnji sa zemljama u kojima se prakticiraju halal običaji zbog boljeg razumijevanja njihovih potreba, očekivanja i kulture, a s ciljem povećanja broja posjetitelja iz spomenutih zemalja, kako u hotelu tako i u cijeloj destinaciji. Prepoznali smo halal turizam kao perspektivu za rast i razvoj našeg hotela i destinacije. Želimo pružiti mogućnosti turistima koji prakticiraju svoju vjeru da boravak u Hrvatskoj provedu u skladu s tim principima – navodi se na kraju priopćenja Hotela Mozart. Dodjelu certifikata uveličao je i teniski as Marin Čilić, koji je bio poseban gost zbivanja u hotelu Mozart te predstavnici turističkog sektora grada i županije te drugi uzvanici.

I. M. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!