Hrabri mornar Popaj spustit će sidro na opatijskoj Ljetnoj pozornici

Predstava je namijenjena uzrastu od 3 godine naviše. Režiju potpisuje Petra Radin, a osim nje, u glavnim ulogama su Filip Detelić i Mario Kovač.

Opatija – U nedjelju, 2. kolovoza u 19 sati na maloj Ljetnoj pozornici održava se kazališna predstava za djecu „Hrabri mornar Popaj“ u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

„Hrabri mornar Popaj“ priča je o stripovskom junaku Popaju koji je stavljen u današnje vrijeme i to u naše podneblje, na otok Zlarin. Popaj ne govori puno, a što kaže iskreno je i direktno, bez previše opisnih rečenica. Ta jednostavnost odgovara i jednostavnosti života na sve manje naseljenim otocima. Osim društvene brige za otoke, predstava se bavi i osvještavanjem problema pravilne prehrane. Naime, poznato je da simpatični mornar sa sidrima istetoviranim na ogromnim podlakticama zahvaljujući špinatu stječe ogromnu snagu i bez ikakve muke pobjeđuje suparnika Badžu, koji pokušava osvojiti njegovu djevojku Olivu.

Jednog običnog jutra, Popaj odluči krenuti na brod, zaželio se samoće i otvorenog mora. Sa sobom vodi jedino Ćaknutu koku. Oliva, nezadovoljna jer opet ostaje sama na svjetioniku, potrpa cijeli ormar u svoj kufer i ubaci se na brod kao slijepa putnica. Međutim, nije jedina. Slijedi je Grubač, koji pošto poto želi da Oliva postane njegova djevojka. Otvoreno more, Grubač, Oliva, Ćaknuta koka i Popaj na brodu – dovoljno je za komediju. Ako još pridodamo oluju i nasukavanje na otoku koralja – Zlarinu, pokušaj Olive da natjera Popaja na vjenčanje, ljubomoru Grubača i uvijek gladnog Peru Žderu, zajamčena je dobra zabava, i malima i velikima.

Predstava je namijenjena uzrastu od 3 godine naviše. Režiju potpisuje Petra Radin, a osim nje, u glavnim ulogama su Filip Detelić i Mario Kovač.

Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, u caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, te online na mojekarte.hr.

Na dan izvedbe, blagajna na ulazu u malu Ljetnu pozornicu otvorena je sat vremena prije početka programa. U slučaju kiše, predstava će se održati u centru Gervais (Nikole Tesle 5, Opatija) u isto vrijeme. Prilikom boravka u centru Gervais obavezno je nositi masku za lice. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. Obiteljski popust ostvaruje se isključivo na blagajnama Festivala Opatija kupnjom minimalno tri ulaznice čija cijena onda iznosi 30 kuna po ulaznici.

error: Content is protected !!