Hrvati preko Slovenije do skijališta i šopinga

granica_guzva_sm…krenula je sezona skijanja, ali i velikih popusta u slovenskim trgovačkim centrima…
…preko Pasjaka i Rupe do 13 sati izašlo je gotovo 10.000 osoba…

Rupa/Pasjak – Ovog vikenda na graničnim prijelazima prema Sloveniji vladale su velike gužve, koje su stvorila dva razloga – masovni odlazak Primoraca i njihovih južnijih susjeda na skijanje u europske destinacije, ali i početak sezone popusta u slovenskim trgovačkim centrima, koja donosi sniženja i do 70 posto.
Preko Pasjaka skijaši su se uputili prema talijanskim i francuskim skijalištima, a na granici, tijekom jutra, se čekalo i preko sat vremena. Prema informacijama koje donosi Novi list, samo je ove subote do 13 sati preko Pasjaka izašlo 2.000 vozila, odnosno 7.000 osoba.
Nešto manje gužve bile su na graničnom prijelazu Rupa, koji je okupio većim dijelom lokalne ‘’lovce’’ na popuste, koji su se uputili prema Ljubljani – do 13 sati u subotu izašlo je oko 850 vozila, odnosno 2.600 osoba, a čekanje se znalo ‘’protegnuti’’ i do pola sata.
Najčešće odredište ”siječanjskih šopingholičara” bila je industrijska zona (BTC) u blizini Ljubljane, u kojoj se smjestio ogroman kompleks trgovačkih centara, gdje 7. siječnja tradicionalno kreće sezona popusta tijekom koje cijene padaju od 30 do 70 posto. Računica kaže da će na vinjetu i gorivo otići tridesetak eura, a da bi se taj iznos vratio – kroz popuste i ”IVA-u” – treba potrošiti barem pet puta više.
Znatno više, ipak, potrošit će skijaši – prema računici Novog lista, na ovu ”zimsku radost” ne treba niti pomišljati bez minimalno 1000 eura, te se ”jednostavnom matematikom se može doći do računice po kojoj je do samo 13 sati preko Rupe i Pasjaka iz Hrvatske izašlo oko 2,3 milijuna eura.”
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!