Hrvatska kickboxing reprezentacija stiže u Opatiju

kickboksing_reprezentacija_najava_opatija_pripreme_2016 (2)_01

Tridesetak najboljih hrvatskih kickboksača pripremat će se od 10. do 16 listopada u Opatiji pred odlazak na Europsko prvenstvo, koje se održava u Turskoj i na kojem se očekuje više od 1.200 boraca.

Opatija – Ove jeseni Opatija će po prvi puta u svojoj povijesti od hrvatske nezavisnosti ugostiti jednu reprezentaciju koja će u toj kolijevci hrvatskog turizma odraditi glavne pripreme pred odlazak na Europsko prvenstvo, a kako je otkriveno na jučerašnjoj konferenciji za medije koja se održala u hotelu Villa Dubrava, radi se o hrvatskoj kickboxing reprezentaciji.

kickboksing_reprezentacija_najava_opatija_pripreme_2016 (1)_01

Tridesetak najboljih hrvatskih kickboksača pripremat će se od 10. do 16 listopada u Opatiji pred odlazak na Europsko prvenstvo, koje se kasnije tog mjeseca održava u Turskoj i na kojem se očekuje više od 1.200 boraca.

– Napokon će zahvaljujući suradnji Hrvatskog kickboxing saveza i Opatija Fight Cluba biti realizirana višegodišnja želja da reprezentacija odradi zajedničke pripreme pred odlazak na jedno veliko međunarodno natjecanje. Svi reprezentativci, među kojima već ima i ranijih osvajača medalja s Europskog i Svjetskog prvenstva, imat će sjajne uvjete za pripremu. Svi će biti smješteni u hotelu Villa Dubrava, trenirat će dva puta dnevno u sportskoj dvorani “Marino Cvetković”, a na raspolaganju će im biti i usluge Thalassotherapije, koja se u posljednje vrijeme sve više specijalizira i za područje sportske medicine, rekao je Zoran Zdelar, predsjednik Odbora za medije i marketing Hrvatskog kickboxing saveza.

– Moram najprije zahvaliti HKBS-u i predsjedniku Tomislavu Bilandžiću koji je prepoznao Opatiju kao sjajno odredište za pripreme reprezentacije i mogu samo iskazati zadovoljstvo što će najbolji hrvatski kickboksači stići kod nas na tjedan dana. Nema sumnje kako je ovo od iznimnog značaja za reprezentaciju i vjerujem kako će zahvaljujući ovome u Turskoj postići još bolje rezultate, dodao je predsjednik Opatija Fight Cluba, Mladen Kranjčec.

Ključni partner u dovođenju reprezentacije u Opatiju, osim već spomenutog OFC-a, je također Thalassotherapia Opatija na čelu s dr. Viktorom Peršićem.

– Reprezentacija će u nama imati iznimno kvalitetnog partnera u ovim pripremama i iznimno mi je drago što smo započeli suradnju s jednom od najuspješnijih hrvatskih reprezentacija uopće. Kod nas će na raspolaganju imati široki medicinskih raspon usluga i bit ćemo im maksimalno na raspolaganju kako bi uz naše stručnjake što spremniji otputovali na Europsko prvenstvo, rekao je dr. Marko Boban, pomoćnik ravnatelja Thalassotherapije Opatija.

– Drago mi je što ovdje danas u ime Turističke zajednice Opatije mogu zahvaliti OFC-u na sjajnoj suradnji već dulji niz godina. Zaista su kroz borilačke sportove donijeli Opatiju značajnu promociju, a ovo je samo nastavak njihovog kvalitetnog rada. Sve više klubova i sportaša prepoznaje Opatiju kao pravo odredište za pripreme i sjajno je što ćemo imati priliku ugostiti hrvatske kickboksače, poručila je Suzi Petričić, direktorica TZ Opatija.

Podrška hrvatskoj reprezentaciji ovom prilikom neće izostati ni od čelnih ljudi Grada Opatije.

– Možemo se pohvaliti da u svom gradu nakon izgradnje multifunkcionalne sportske dvorane imamo sjajnu infrastrukturu i ovo je samo logičan slijed događaja. Opatija Fight Club ulaže iznimne napore u organiziranje brojnih događaja te im moram ovom prilikom čestitati i na dovođenju hrvatske reprezentacije zahvaljujući kojoj će Opatija sigurno dobiti dodatnu promociju diljem regije, rekao je opatijski dogradonačelnik Fernando Kirigin.

Spomenimo i kako će pred kraj pripremnog kampa hrvatske kickboxing reprezentacije u Opatiji biti održani javni kontrolni sparinzi koji će biti otvoreni za medije i gledatelje, kako bi se i sami uvjerili u kvalitetu i spremu boraca prije nego što otputuju u Tursku u novi lov na zlatne medalje.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!