ERSTE AD

Hrvatski automobilisti najbrojniji na gostovanju izvan Hrvatske @ Cazin

EDI KUHARIĆ (AK Opatija Motorsport) snimio M.Krpan

Boje opatijskih klubova u Cazinu brane samo četvorica vozača. Iako nekompletna ekipa Autokluba Opatija u PH povijesnih vozila u sastavu Mladen Sigurnjak, Bojan Hlača i Dorijan Kljun nada se dobrom pojedinačnom, ali i ekipnom rezultatu, dok će Edi Kuharić iz AK Opatija Motorsport pokušati ostvariti još jedan vrhunski rezultat nakon tehničkog debakla svog Yuga na FD Učka.

Cazin / Rijeka – U susjednoj Bosni i Hercegovini od 4. do 6. kolovoza održava se „18. Velika nagrada Cazina 2017.“ međunarodna auto utrka na brdskim stazama. Nastup na stazi „Sedra – Ostrožac“ zvanoj „Krajiška zmija“ dugoj 4.100 metara u organizaciji Auto moto kluba „Extra Sport“ prijavilo je 109 vozača iz šest europskih zemalja.

MLADEN SIGURNJAK ( AK Opatija ) snimio M.Krpan

Utrka se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, CEZ Historic, Prvenstvo Republike Hrvatske za sportska i turistička vozila, PH povijesnih vozila, Šampionat BiH i Prvenstvo Crne Gore.

Pažnju privlači čak 53 prijavljena hrvatska automobilista iz 22 kluba. Nastup u Cazinu šesta je utrka sezone, drugo ovogodišnje gostovanje hrvatskog prvenstva izvan granica, a predstoji i treće gostovanje u Sloveniji (Ilirska Bistrica) početkom rujna.

Automobilističku elitu predvodi trenutno vodeći vozač hrvatskog prvenstva Zagrepčanin Domagoj Pereković, član AKK Zanatlija u svom brzom i robusnom Mitsubishi Lanceru Evo IX. Ove se godine dokazao već s tri pobjede, no njegov „skalp“ zasigurno najviše želi Mađar Istvan Kavecz, član najbrojnije domaće i vodeće ekipe PH Autokluba Dubrovnik, aktualni prvak Hrvatske koji u svom BMW-u E90 ove sezone još nije „okusio“ slast pobjede. Bodovno je izjednačen s drugoplasiranim ukupnog poretka Kategorije I Riječaninom Mariom Jurišićem (AK RI autosport) koji se i ovog puta uzda u svoju Opel Vectru STW 2.0. Još jedan prošlogodišnji prvak Grupe E1 Delničanin Bojan Juranić (AKK Petar Klepac) znatno je s Renaultom Clio Sport 2.0 zaostao isključivo zbog odustajanja na Malački, pa je cazinski nastup prilika dokazivanja.

Među formulama puno se očekuje od Mađara Laszla Szasa koji brani boje AK Dubrovnik racing“, aktualnog državnog prvaka Kategorije II PH i vodećeg u prvenstvu koji je u posljednjih pet godina cazinskog grand prixa upisao čak četiri pobjede. Ujedno je i rekorder staze koju od milja zovu „Krajiška zmija“ u vremenu 2:10,169 minuta ostvarenog još u lipnju 2013.godine.

MARIO JURIŠIĆ (AK RI autosport) snimio M.Krpan

U grupama hrvatskog prvenstva među prvoplasiranim dvojcem svake grupe minimalne su razlike u bodovima, tako u grupi N Điva Franića (AK Dubrovnik racing) i Sašu Radolu (AMK No Traction Pula) dijeli samo pola boda, Splićanin Ante Alduk (AK Dubrovnik racing) i Zagrepčanin Duško Banjeglav (AK Delta Timing Zagreb) su izjednačeni u grupi A, dok Denis Nišević (AKK Velika Gorica) u grupi E1 ima četiri boda prednosti ispred Maria Jurišića (AK RI autosport).

Boje opatijskih klubova u Cazinu brane samo četvorica vozača. Iako nekompletna ekipa Autokluba Opatija u PH povijesnih vozila u sastavu Mladen Sigurnjak, Bojan Hlača i Dorijan Kljun nada se dobrom pojedinačnom, ali i ekipnom rezultatu, dok će Edi Kuharić iz AK Opatija Motorsport pokušati ostvariti još jedan vrhunski rezultat nakon tehničkog debakla svog Yuga na FD Učka. Pored Jurišića, tek Dejan Kopajtić i Marin Petrić (AK Rijeka), Zoran Grabović uz Juranića (AKK Petar Klepac) i četvorica istarskih vozača – Eđidijo Benčić (AK Buzet), Igor Janko (IRT Pazin), te sin i otac Saša i Ellio Radola (AMK No Traction) uzdanice su klubova Istre i Primorsko-goranskog kraja na gostovanju u BiH.

Nakon subotnjih treninga što počinju u 13 sati, borbe za bodove odvijati će se u nedjelju 6.kolovoza u dvije vožnje. Prva je na rasporedu u 11 sati. Svečana dodjela priznanja bit će oko 17 sati na prostoru starta.

Tekst i foto: Miroslav Krpan / PodUčkun.net

error: Content is protected !!