Hrvatski laburisti – Ivo Dujmić je Marija Antoaneta Opatijska @ Opatija

Liburnija.net: Sandro Delač i Leonid Holjar @ Opatija

Novoosnovani opatijski ogranak Hrvatskih laburista – stranke rada održao je jučer tiskovnu konferenciju kojom se ”osvrnuo na rastrošnost gradonačelnika Opatije Ive Dujmića koji se ponaša kao Marija Antoaneta i ne uviđa da nije vrijeme za bankete, već za naporni rad i ulaganje u gospodarstvo”.

Opatija – Ovih su se dana stanovnici Opatije imali priliku uvjeriti da žive bolje, ljepše, sretnije od ostatka Hrvatske, a bogami i dobrog dijela svijeta. Osobno ih je u to uvjerio naš dragi gradonačelnik nedavnim organiziranjem raskošnog predblagdanskog prijema u hotelu Imperijal o trošku, naravno prebogatih Opatijki i Opatijaca na kojem su se našli birani uzvanici iz opatijske javne scene, kazao je predsjednik ogranka Leonid Holjar na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji opatijskih laburista, usporedivši ponašanje opatijskog gradonačelnika s Marijom Antoanetom, poznatom po svojoj glasovitoj izjavi ”neka jedu kolače” upućenoj francuskoj sirotinji koja je bila kruha gladna.

Tom prilikom istaknuto je kako je zabluda misliti da su ”svi problemi stanovnika Opatije riješeni odlukom Visokog upravnog suda, koji će od toga dana biti izgleda jedina instanca na kojoj će Opatija i njeni stanovnici riješavati životne probleme”.

– Problema kao što je na primjer situacija s parkingom u gradu, situacija s gradskim plažama, rapidno propadanje obrta, firmi i zatvaranje poslovnih prostora i sličnih kao što vidite nema. Tako da po gradonačelniku nije bilo nikakve prepreke da se sredstava grada i građana Opatije preusmjere na organizaciju jedne ovakve manifestacije kojom gradonačelnik započinje predizbornu kampanju gradskim novcem. Troška ovakve manifestacije za 300 uzvanika, ne bi se posramili ni mnogo veći gradovi, pa nakon uspješno počašćenih uglednika i stranačkih kolega, gradonačelnik nije stao sa trošenjem, već je odlučio da i građani zaslužuju po koju ribicu, pogotovo jer on to ne plaća, kazali su laburisti.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!