Hrvatski laburisti predstavili listu i najavili drugačiju politiku @ Opatija

Liburnija.net: Leonid Holjar i Mirjana Štefan @ Opatija

Gradnja skupih i teško isplativih, neprofitabilnih mastodonata neće nas izvući iz ekonomske krize i treba pričekati vremena kada će građani takvo opterećenje moći podnositi, a da ne gladuju.

Opatija – Naš tim se sastoji od novih ljudi, podjednako od žena, mladih i iskusnijih članova, poduzetnika, obrtnika i visokoobrazovanih, umirovljenika i onih koji su nažalost nezaposleni. Ovim putem želimo upoznati građane Opatije sa namjerom našeg ogranka da na izbore idemo samostalno i ispunjavajući zakonski uvjet o minimalno 40 posto žena na listama za predstavnička tijela, istakano je Leonid Holjar, na današnjoj pressici, ispred opatiskog ogranka Hrvatskih laburista – Stranke rada.

– Naša lista za gradsko vijeće se sastoji od građana koji žele Opatiju učiniti gradom po mjeri njihovih stanovnika, a zbog čega su se uključili u ove izbore . Lista se sastoji redom : Leonid Holjar, Patrizia Klausberger, Sandro Delač, Ilija Šumonja , Sanela Hlebec, Klaudio Marčan, Zoran Cofer-Kliner, Vanja Fabijan, Oliver Šantić, Šuhreta Dumanjić, Enis Rakovac, Andrea Šverko, Petra Hanza, Valentina Vlah, Violeta Delač, Mirjana Štefan, Marijan Kinkela, istaknuo je Holjar.

Povjerenje građana na predstojećim izborima laburisti će tražiti na temelju opširnog programa kojeg će rado podijeliti s građanima.

– Pošto se zalažemo za otvorenost gradskih službi prema građanima , tako smo i mi spremni i otvoreni na sve upite građana. Naš program je okrenut čovjeku i jednoj od njegovih osnovnih životnih potreba, a to je rad i život dostojan čovjeka, dodao je Holjar.

Sandro Delač i Sanela Hlebec

Njegov kolega, Sandro Delač, napomenuo je da u okolnostima u kojima su mnogi sugrađani prisiljeni štedjeti na osnovnim životnim potrebama, u vremenu u kojem se bilježe rekordi nezaposlenosti te se svakodnevno gase obrti i zatvaraju poduzeća, aktualna opatijska gradska vlast namjerava graditi Dom umjetnosti.

– Aktualna vlast planira podignuti kredit od 46 milijuna kuna kod jedne komercijalne banke, a sama obrada i naknade za realizaciju navedenog kredita koštati će stanovnike opatijskog područja oko pola milijuna kuna. U isto vrijeme postojeći kapaciteti namijenjeni kulturnim događajima nisu ni približno iskorišteni onoliko koliko bi trebali biti. Opatijski laburisti traže da se privremeno odustane od izgradnje navedenog objekta na neodređeno vrijeme, odnosno da se pričeka bolje uvjete kreditiranja koji bi trebali uslijediti ulaskom u Europsku uniju. Nadalje, sva raspoloživa sredstva koja su na raspolaganju lokalnoj samoupravi hitno bi trebalo usmjeriti u poticanje poslovanja obrta i poduzeća, te otvaranju novih radnih mjesta i boljem zbrinjavanju socijalno ugroženih građana, kojih je sve više čak i među onima koji su zaposleni, ali su u isto vrijeme potplaćeni i prezaduženi, dodao je Delač.

Dugoročni program djelovanja opatijskih Laburista – Stranke rada fokusira se na mjerama koje će ubrzati i olakšati razvoj obrtništva i poduzetništva, kao pretpostavku za ponovni ekonomski uzlet.

– Gradnja skupih i teško isplativih, neprofitabilnih mastodonata neće nas izvući iz ekonomske krize i treba pričekati vremena kada će građani takvo opterećenje moći podnositi, a da ne gladuju. Zapošljavanje i pomoć potrebitima biti će na prvom mjestu naših zahtjeva prema proračunu. Služit ćemo interesima građana i odgovorno upravljati javnim novcem, rezimirali su opatijski Laburisti na jučerašnjoj pressici.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!