Hrvatski laburisti predstavili prometnu i socijalnu politiku @ Matulji

laburisti_matulji_2013

Drugi dio izbornog programa Hrvatskih laburista za Općinu Matulji predstavili su na jučerašnjoj konferenciji za novinare nositelj liste i tajnik ogranka Sani Ivančić, predsjednik ogranka Marin Šustar te član IO Zlatko Zmajila.

Matulji – Izgradnja Doma za starije i nemoćne, zabrana radova tijekom turističke sezone, otvaranje socijalne samoposluge i prihvatilišta, izgradnja rotora kraj slastičarne u Matuljima i kod bivšeg Autoremonta… Neki su to od dijelova programa prometne i socijalne politike koje su jučer javnosti predstavili članovi matuljskog ogranka Hrvatksih laburista – stranke rada.

– Promet je glavni problem ove općine čitavih dvadeset godina njenog postojanja, ali mi smo spremni uhvatiti se s njime u koštac. Prvenstveno, uvest ćemo odredbu o zabrani komunalnih radova tijekom ljetne sezone. Iako smo spali na status tranzitne stanice, nije doista primjereno da nam gosti satima stoje u kolonama zbog radova. Također, planiramo kompletno rekonstruirati postojeće i izgraditi nove nogostupe, hitno postaviti bukobrane u dogovoru S ARZ-om te izgraditi rotor kod bivšeg Autoremonta i kod Slastičarne (Trg Maršala Tita – Kastavska cesta) radi rasterećenja prometa, kazao je nositelj liste laburista na lokalnim izborima, te tajnik matuljskog ogranka Sani Ivančić.
Njegovi kolege Marin Šustar i Zlatko Zmajila dodali su kako svakako u dogovoru s Opatijom treba otvoriti Matuljsku cestu, sada nedostupnu zbog radova na POS-ovim stanovima na Tošini, te organizirati međumjesni promet manjim autobusima koji bi vozili prema Rukavcu i Permanima, ali i pograničnim naseljima, uvesti jednosmjerni promet na cestama neprilagođenim dvosmjernom prometovanju te rekonstruirati postojeće i izgraditi nove pješačke prijelaze.

– Najvažniji projekti našeg socijalnog programa su izgradnja Doma za starije i nemoćne osobe na području bivše vojarne u Mučićima, jer smatramo da naši sugrađani treće dobi zaslužuju adekvatan smještaj i brigu u svojoj općini, te upotreba neiskorištenih prostora u općinskom vlasništvu za rad socijalne samoposluge i prihvatilišta za siromašne ili za druge društvene potrebe građana naše Općine, zaključio je Ivančić.

Davor Žic / Liburnija.net