Hrvatski laburisti: Radovi zagorčavaju život mještana @ Matulji

Predstavnici matuljskog ogranka Hrvatskih laburista održali su jučer konferenciju za novine na kojoj su se osvrnuli na problematiku izvođenja komunalnih radova usred ljetne seozne.

Matulji – Nismo protiv komunalnih radova, no kako je moguće da se u drugim mjestima oni ne smiju izvoditi tijekom turističke sezone, a u Matuljima oni tek tada počinju, kazali su predstavnici matuljskih Hrvatskih laburista Marin Šustar i Sani Ivančić. Naglasili su kako su prometnice zatvorene na šest različitih lokacija, što izaziva i ozbilje probleme u svakodnevnom životu građana.

– Nonšalantno se govori da će radovi trajati 15 mjeseci, a odvijaju se u samo jednoj, jutarnjoj smjeni, a tko će mještanima Matulja nadoknaditi nemali trošak goriva i izgubljenog vremena koje im je od sada potreban da stignu do svojih domova ili do marketa. U tom kaosu prometnica koje ”preko noći” postaju jednosmjerne ne mogu snaći niti domaći ljudi, koji zbog toga dobivaju i velike kazne za prometne prekršaje, kazao je predsjednik ogranka Marin Šustar. Šustar i Ivaničić poručili su kako bi umjesto šume znakova bilo dovoljno postaviti samo jedan, na kojem bi pisalo ”Općina Matulji, talac politike Marija Ćikovića”.

– Odlukom našeg načelnika cesta od Tošine prema centru Matulja trajno će ostati jednosmjerna, i to u smjeru prema centru Matulja, zbog čega su opterećene druge prometnice, one u Pobrima, koje nisu niti bile zamišljene za dvosmjerni promet. Kako je moguće da je bitnije dodvoravanje vašem stranačkom kolegi, opatijskom gradonačelniku Dujmiću od interesa svih mještana Matulja, ali i naših gostiju, istaknuo je potpredsjednik ogranka Sani Ivančić.

Davor Žic / Liburnija.net