Hrvatski laburisti traže ukidanje naknada za članove vijećničkih tijela @ Matulji

Marin Šustar

Marin Šustar

Predsjednik ogranka Marin Šustar pozvao je Matuljce da se ugledaju na pozitvne primjere iz Metkovića i Omiša, te da ukuinu naknadu članovima radnih tijela i tako ”barem malo pomognu ionako siromašnom proračunu, te još važnije – da spriječe uhljebljenja većinom nekvalificiranih stranačkih kadrova”.

Matulji – Hrvatski laburisti, odnosno njihov matuljski ogranak, javili su se nakon osam mjeseci šutnje kojoj je prethodio slab rezultat na lokalnim izborima, s priopćenjem u kojem traže da se ukinu naknade članovima radnih tijela Općinskog vijeća.

– U teškim vremenima sve veće krize i nezaposlenosti, svjedočimo raznim stranačkim uhljebljenjima potpuno nekompetentnih ljudi i besmislenom trošenju novca svih naših građana. Općinska radna tijela pomno su osmišljene pozicije koje služe isključivo uhljebljivanju članova stranaka, točnije, šezdesetakak osoba koje se ne pita ni za struku ni za kvalifikacije za određeno radno tijelo! Ako već u početku učiš svoje članove da je do političkih pozicija moguće doći samo takvim bezobraznim i nemoralnim djelima, kakva nas onda budućnost tek očekuje? Zar tim ljudima nije jasno da su upravo oni razlog zbog kojih se sve većem broju građana gadi politika? Naravno da nije jer oni ne vide nikog osim sebe i svoje pozicije, poručio je predsjednik ogranka Marin Šustar.

Pozvao je Matuljce da se ugledaju na pozitvne primjere iz Metkovića i Omiša, te da ukuinu naknadu članovima radnih tijela i tako ”barem malo pomognu ionako siromašnom proračunu, te još važnije – da spriječe uhljebljenja većinom nekvalificiranih stranačkih kadrova”.

– Za pravo nam daje i nedavni slučaj falsificiranja zapisnika jednog radnog tijela od strane predstavnice Akcije mladih. Ako spomenuta besramno još i prizna falsificiranje službenog dokumenta općine Matulji, kao nužnost se nameće i revizija novčanih transakcija udruga koje vode predstavnici te stranke. Nažalost, i iz spomenutog slučaja je vidljivo da ti foteljaši nemaju nikakvu odgovornost već samo uzimaju novčane naknade, a jedini problem im predstavlja kako sazvati što veći broj sjednica. Sa žaljenjem konstatiramo: ako na takvim mladima svijet ostaje, spašavaj se tko može, zaključio je Šustar.

Davor Žic / PodUčkun.net