Hrvatski laburisti u Opatiji i Lovranu predstavili svoju listu za Europski parlament

laburisti_eu_parlament_2014_opatija (1)

Većina europskih vlada, pa tako i naša, jedino rješenje krize vidi u politici štednje. Takva se politika pokazala kao potpuni promašaj jer predstavlja udar na radnike, umirovljenike, mlade i socijalno osjetljive, a jedini njezin rezultat je rezanje radnih mjesta i još veće siromašenje siromašnih, istaknuo je Vedran Sabljak.

Opatija, Lovran – Kandidati Hrvatskih laburista – Stranke rada za Europski parlament, Vedran Sabljak i Nansi Tireli prošle subote predstavili su se građanima Opatije i Lovrana. Uz potporu članova lokalnih laburističkih ogranaka, mnogim su građanima predstavili program s kojim Hrvatski laburisti – Stranka rada izlaze na ove izbore.

laburisti_eu_parlament_2014_opatija (2)

Vedran Sabljak, kandidat iz Primorsko-goranske županije, poručio je kako Europska unija trenutno ide u krivom smjeru. Umjesto da brine o interesima građana, ona im okreće leđa i hrli u zagrljaj krupnom kapitalu i bankarskom sustavu. Većina europskih vlada, pa tako i naša, jedino rješenje krize vidi u politici štednje. Takva se politika pokazala kao potpuni promašaj jer predstavlja udar na radnike, umirovljenike, mlade i socijalno osjetljive, a jedini njezin rezultat je rezanje radnih mjesta i još veće siromašenje siromašnih. Istovremeno političke elite, bankari i krupni kapitalisti krizu nisu ni osjetili. Sabljak smatra da su promjene nužne i moguće. Istaknuo je stav Hrvatskih laburista koji je iskazan u njihovoj Deklaraciji o Europskom parlamentu: ”Cijenu izlaska iz aktualne krize mora platiti i financijski sektor, koji je krizu proizveo i u njoj se dodatno obogatio“. Na kraju je zaključio da će se Hrvatski laburisti u Europskom parlamentu zalagati za sinergiju rada i kapitala, a protiv spomenute politike štednje.

laburisti_eu_parlament_2014_opatija (3)

Odgovor na pitanje čime su Hrvatski laburisti zaslužili mjesto u Europskom parlamentu dala je Nansi Tireli, aktualna saborska zastupnica. Upozorila je da su laburisti stabilna treća politička opcija koja je svojim intenzivnim radom u Hrvatskom saboru opravdala povjerenje građana. Istaknula je saborsku statistiku prema kojoj jedan laburist radi kao 24 ostala zastupnika. Konkretno to znači da su u saborsku proceduru uputili 52,63% posto oporbenih zakona, da je svako deveto javljanje za raspravu njihovo te da su svako drugo saborsko pitanje upravo oni postavili. ”Kada bi svi zastupnici radili kao naših šest, u Hrvatskoj ne bismo znali što je to kriza“ – poručila je Nansi Tireli i dodala da će laburisti jednako predano raditi i u Europskom parlamentu, što je dosadašnjim radom već dokazao njihov zastupnik u Europskom parlamentu – Nikola Vuljanić.

Hrvatski laburisti – Stranka rada na ove izbore izlaze pod geslom ”Savjesti čiste biraj laburiste!“, a njihovi kandidati nalaze se na listi broj 10.

N. Cvjetović / PodUčkun.net