ERSTE AD

Hrvatski laburisti: Vlada sumnja u Ćikovićevu sposobnost @ Matulji

Arhiva Liburnija.net: Sani Ivančić i Marin Šustar

Matuljski ogranak Hrvatskih laburista – Stranke rada na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji obznanio je da je Vlada odbila financijski odbila pomoći Matuljima, odbacivši molbu koju je uputio Dragutin Lesar.

Matulji – Rupu u proračunu Općine Matulji od 32 milijuna kuna koji su ostali ”zarobljeni” u Credo banci, matuljski ogranak Hrvatskih laburista namjeravao je ”zatvoriti” uz pomoć Vlade RH, a nakon što je prijedlog koji su uputili preko predsjednika svoje stranke Dragutina Lesara odbijen, razlog za ovu ”odbijenicu” pronašli su u načelniku Općine Mariju Ćikoviću.

– Predsjednik Hrvatskih laburista i saborski zastupnik Dragutin Lesar potrudio se Vladi uputiti prijedlog našeg stranačkog ogranka, kojim se tražilo da se financijski pomogne Općini Matulji zbog izrazito teške financijske situacije. Vlada je odbila tu našu molbu, što potvrđuje da i ministar financija Slavko Linić smatra da je načelnik Ćiković, inače njegov stranački kolega, nesposoban i nekompetentan za funkciju koju obnaša, kazao je predsjednik matuljskih laburista Marin Šustar. Ono još zanimljivije jest obrazloženje Vlade koje su naveli Laburisti, a koje ide na ruku oporbenim kritičarima matuljske vlasti.

– U odluci Vlade RH navodi se da propast banke ne može biti nepredvidiva i neočekivana, već da se radi o lošoj procjeni, pogrešnoj poslovnoj odluci i krivom odabiru banke. A nažalost svih mještana Općine Matulji, tu je odluku donio načelnik Ćiković, zaključio je laburist Sani Ivančić.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!