Hrvatski muzej turizma obilježava 10. godišnjicu postojanja s tri izložbe @ Opatija

Objavljeno 13.11.2017.

…ilustracija…

‘Česi – gosti i pokretači jadranskog turizma’, ‘Plakati izložbi Hrvatskog muzeja’ i ‘Razglednice kao Opatijski turistički kronograf’ bit će postavljene povodom 10. godišnjice postojanja.

Opatija – Hrvatski muzej turizma, 14. studenog s početkom u 19 sati u Vili Angiolini obilježit će desetu godišnjicu postojanja s tri izložbe – ‘Česi – gosti i pokretači jadranskog turizma’, ‘Plakati izložbi Hrvatskog muzeja’ i ‘Razglednice kao Opatijski turistički kronograf’.

U opisu izložbi stoji da su u Hrvatskoj iznimno dragi turisti naše krajeve počeli posjećivati već u 19. stoljeću. Crikvenica, Baška, Kaštela, Kupari (Dubrovnik) i Opatija bile su i ostale popularne destinacije čeških turista, a izložba donosi zanimljive crtice iz bogate prošlosti. Izbor plakata Hrvatskog muzeja turizma svjedoči bogatu izlagačku djelatnost u proteklih 10. godina dok zanimljiva i bogata zbirka opatijskih razglednica od kraja 19. stoljeća publiku će podsjetiti na autentične motive koji svjedoče bogatoj prošlosti našega grada, istaknuli su organizatori.

I. M. / PodUčkun.net

Vrati se natrag »