Hrvatski rotarijanci dobili svoj district

rotary_zagreb_opatija-1…u protekle tri godine koliko postoji RC Opatija, opatijski rotarijanci dobili su brojna priznanja za svoj rad…
…velika svečanost održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića…

Opatija – Datum, 18. lipnja 2011. ostati će zlatnim slovima upisan u povijesti hrvatskog rotarijanstva, a članovi opatijskog Rotary cluba, također su dali svoj obol proslavi ovog čina. Hrvatska broji 46 klubova i 1.166 rotarijanki i rotarijanaca među kojima su opatijski rotarijanci zauzeli vrlo zapaženo mjesto i kao takvi i sami dali svojim radom doprinos cijeloj ovoj priči.
U protekle tri godine koliko postoji RC Opatija, opatijski rotarijanci dobili su brojna priznanja za svoj rad, a među njima treba istaknuti i priznanje Rotary Districta 1910 koje je opatijskim rotarijancima dodijeljeno u Beču kao zadnje priznanje koje je dodijeljeno nekom hrvatskom klubu u
zajedničkom Districtu 1910.
Brojnu delegaciju opatijskih rotarijanaca na ovoj svečanosti predvodili su predsjednica Nela Šuša, past predsjednik Duško Franković i prva predsjednica RC Opatija Elizabeta Mikelj.
Nakon više od 20 godina uspješnog djelovanja hrvatskih klubova u okviru regionalnog Districta 1910 koji je obuhvaćao Austriju, Sloveniju, Hrvatsku i BiH, odlukom Rotary Internationala formiran je samostalni District 1913 koji podupire rad i razvoj klubova na području Hrvatske prateći potrebe lokalnih zajednica, a u skladu s Rotary načelima i zakonskim regulativama.
Povelju Districta 1913 uručio je osobno predsjednik Rotary Internationala Ray Klinginsmith prvom guverneru Districta 1913 Ivu Husiću na ceremoniji koja se održala u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.
Velika svečanost održala se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića, a u režiji Kreša Dolenčića.
U prigodnom programu nastupio je Simfonijski orkestar HRT-a, Akademski zbor I.G. Kovačić, Ana Rucner, Filip Merčep, Zagrebački kvartet saksofona, Valentina Fijačko, Tomislav Mužek i Armando Puklavec, a svi pod dirigentskom palicom rotarijanca Iva Lipanovića.
rotary_zagreb_opatija-2
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!