Hrvatski tenisači postigli odlične rezultate na 47. Međunarodnom prvenstvu Hrvatske

tenis_veterani-2…odlični rezultati naših tenisača na 47. Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u tenisu za veterane…
…navedeni turnir boduje se za svjetsku i europsku rang listu…

Opatija – Ukupno 205 sudionika iz 21 zemlje natjecalo se od 22. do 27. kolovoza na 47. Međunarodnom prvenstvu Hrvatske u tenisu za veterane. Turnir se boduje za svjetsku i europsku rang listu, a održan je u organizaciji Tenis kluba Opatija i Hrvatskog teniskog saveza veterana. Mečevi su se igrali na teniskim terenima u Opatiji, Rukavcu, Bregima i Marčeljevoj Dragi.
U kategoriji gospoda iznad 45 godina prvo mjesto osvojio je Herbert Guthmorgen iz Austrije, naš tenisač Igor Flego pobjednik je u kategoriji 50+, Gary Thoroughgood iz Australije bio je najbolji u kategoriji 55+, Marjan Furlan iz Slovenije osvojio je zlato u kategoriji 60+, Gino Cerri iz Italije u 65+, Leitner Zlatko iz Hrvatske bio je prvi u kategoriji 70+, dok je najbolji u kategoriji 75+ bio Ladislav Vysocky iz Češke.
Kod dama prva u kategoriji 40+ bila je Daniela Hrbasova iz Češke, u kategorijii 50+ Radomila Martinicova također iz Češke, u kategoriji 60+ najbolja je bila Jole Cirelli Servidori iz Italije, dok je u kategoriji 65+ prvo mjesto osvojila Alena Klein iz Njemačke.
Opatijska tenisačica Marija Kusanović i Vedrana Šutalo iz TK Pećine pobjenice su u kategoriji parova dame aposolutno, dok su opatijski tenisači Igor Lovrinov i Rajko Rončević pobjednici u kategoriji parova gospoda 101-. U kategoriji parova gospoda 101-130 zlato su osvojili Myles Collet i Tonny King iz Velike Britanije, a u kategoriji parova gospoda 131+ najbolji su bili Vlatislav Cerny i Ladislav Vysocky iz Češke. Pobjednici u kategoriji mješovitih parova su Davor Kostelić i Vedrana Šutalo iz TK Pećine.
– Tradicija našeg međunarodnog veteranskog turnira vrlo je dugačka, prvi je turnir odigran davne 1964. godine. Valja istaknuti da većina igrača dolazi u pratnji svojih obitelji i odsjedaju u opatijskim hotelima, pa tako ova manifestacija uz sportski ima i turistički značaj. Svake godine organiziramo i svečanu večeru s plesom, na kojoj nagrađujemo jubilarce, a koje su omiljene kod naših gostiju. Svi su sudionici vrlo zadovoljni organizacijom turnira, a posebno im se sviđa Opatija, pa se tako, obično, kada jednom dođu, vraćaju i sljedećih godina. Moram priznati da u organizaciju ulažemo jako puno truda i vremena, ali mnogobrojne pohvale te broj sudionika koji se svake godine povećava najbolja su nam nagrada, istaknuo je direktor turnira Rene Puharić.
Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!