Hrvatskoj dva ‘opatijska’ srebra na SP-u @ Pariz

Liburnija.net: Hrvatska ženska karate reprezentacija

Završilo je ovogodišnje svjetsko prvenstvo u karateu, koje se održavalo u Parizu, i na kojem je Hrvatska ženska reprezentacija osvojivši srebrnu medalju učinila povijesni uspjeh u ovom sportu.

Opatija – Domaćin je opet bio jači. Nakon što je jučer francuska karatistica Lucie Ignace svladala Jelenu Kovačević u finalnoj borbi u kategoriji do 55 kilograma danas je domaći teren bio presudan i u finalu ekipnih borbi u kojima je Francuska nadjačala hrvatsku žensku reprezentaciju, koja je osvojenim srebrom učinila povijesni uspjeh u ovom sportu.

U ovo srebro, značajan su trud ugradile i opatijske reprezentativke, Azra Saleš (kojoj nije uspjelo osvojiti broncu u svojoj kategoriji) i Ivona Tubić, kao i izbornik i trener KK Opatija Dragutin Galina, a drugo srebro hrvatskoj kolekciji dodala je i Jelena Kovačević.

Uspjehu naših karatistica svjedočilo je više od 12.000 gledatelja, a na 21. Svjetskom prvenstvu u karateu sudjelovalo je oko 1000 natjecatelja iz 115 zemalja. Hrvatska je popravila svoj ”skor” otprije dvije godine iz Beograda kada je uzela jednu broncu.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net