HSU: Ne mijenjajmo ime Cesti za Lovransku Dragu @ Lovran

Gradilište POS-ovih stanova u Lovranu

Gradilište POS-ovih stanova u Lovranu

HSU je protiv tog prijedloga, jer bi to značio dodatni trošak za mještane koji bi morali mijenjati sve dokumente, ali i činjenice da se u izbornoj godini ne bi trebale mijenjati ulice zbog popisa birača. Problem zalutale pošte nije u adresi, nego u dostavljačima, kazala je predsjednica HSU Lovran Đurđica Tancabel.

Lovran – Imenovanje ulica bila je glavna tema jučerašnje tiskovne konferencije lovranskog ogranka Hrvatske stranke umirovljenika, na kojoj su se očitovali o prijedlozima imenovanja novog odvojka Omladinske ulice, ali i prijedloga predsjednice Vijeća Nataše Miljak za preimenovanjem Ceste za Lovransku Dragu.

Načelnik Sanković dao je prijedlog da se odvojak Omladinske ulice, na kojem se sada grade nove kuće, imenuje imenom Josipa Kaplana. MO Bahova Lovran razmatrao je to pitanje, te je dao dva prijedloga – da se imenje ili po Bogdanu Sirotnjaku, učitelju i kulturnom radniku, dobitniku nagrade za životno djelo, ili po poznatom graditelju Attiliju Maguoli. No, gospođa Miljak ove prijedloge oko preimenovanja ulica iskoristila je da pokuša promijeniti ime Ceste za Lovransku Dragu, i to s obrazloženjem da pisma zbog toga stižu na krive adrese, jer odlaze u Dragu. HSU je protiv tog prijedloga, jer bi to značio dodatni trošak za mještane koji bi morali mijenjati sve dokumente, ali i činjenice da se u izbornoj godini ne bi trebale mijenjati ulice zbog popisa birača. Problem zalutale pošte nije u adresi, nego u dostavljačima, kazala je predsjednica HSU Lovran Đurđica Tancabel.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!