Humanitarna akcija ‘Svi skupa za Dječju bolnicu Kantrida’: Prikupljanje donacija u zamjenu za slikovnicu ‘Sjajne poruke za djecu i odrasle’

Ovo je druga slikovnica autorice Tine Gams-Fučić s nazivom „Sjajne poruke za djecu i odrasle“. Ručno narctana, sadrži više od 20 pjesama za uzrast od novorođenčadi pa sve do odrasle dobi, a svaka sadrži zimezelene moralne poruke. Vrhunske recenzije stigle su od pjevačice i glasbenice Ide Prester, novinarke Nade Mirković, novinara „Ribafisha“ i glumice Barbare Prpić, a sadrži i interaktivni psihološki kutak poznate dječje psihologinje Rebeke Bulat.

Rijeka/Cres – Autorica Tina Gams-Fučić prije nekoliko dana pokrenula je veliku humanitarnu akciju „Svi skupa za Dječju bolnicu Kantrida“ prikupljajući donacije za zamjenu za svoju knjigu „Sjajne poruke za djecu i odrasle“ čiji tisak su financirali Primorsko-Goranska županija i tiskara Zambelli, a koju je i sama ilustrirala. Skupljen iznos bit će u potpunosti upotrebljen za nabavku prijenosnog ultrazvučnog aparata za dječju nefrologiju Dječje bolnice Kantrida u Rijeci.

Ovo je druga slikovnica autorice Tine Gams-Fučić s nazivom „Sjajne poruke za djecu i odrasle“. Ručno narctana, sadrži više od 20 pjesama za uzrast od novorođenčadi pa sve do odrasle dobi, a svaka sadrži zimezelene moralne poruke. Vrhunske recenzije stigle su od pjevačice i glasbenice Ide Prester, novinarke Nade Mirković, novinara „Ribafisha“ i glumice Barbare Prpić, a sadrži i interaktivni psihološki kutak poznate dječje psihologinje Rebeke Bulat.

-Moja želja je bila napisati knjigu svojoj djeci koja bi je pratila kao moralni kompas kroz čitav život. Golemu Ljubav sam prenijela u sve stihove i ilustracije, ali to mi nije bilo dosta. Htjela sam prikupiti s njom i novce za najranljiviju skupinu – bolesnu djecu, pa sam se povezala s predstojnicom Klinike za pedijatriju KBC Rijeka prof. dr. sc. Jelenom Roganović , koja me je upoznala s potrebom klinike, a za tisak knjige najsrdačnije zahvaljujem Primorsko-Goranskoj županiji i tiskari Zambelii koje su prepoznale vrijednost mog projekta. Nadam se da ćemo skupiti što više sredstava jer – SVE što dobijem – , ide za Kantridu. Ja imam krov nad glavom, posao, zdravlje i sjajnu obitelj, više od toga mi ne treba. A sve dobre ljude pozivam da pomognu, izjavila  je autorica Tina Gams-Fučić.

Knjiga „Sjajne poruke“ obogaćena je i interaktivnim kutkom poznate Riječke psihologice Rebeke Bulat, a recenzije poznatih javnih ličnosti ne izostaju.

-Tina svoju veliku kreativnost I spretnost igre riječima na djeci zanimljiv i zabavan način pretvara u velike i tople zagrljaje za šuškave trenutke, pune ljubavi i bitnih, dubokih, bezvremenskih moralnih poruka, predanih s ljubavlju djeci na pitak, lagan i zabavan način, istaknula je Barbara Prpić, glumica.

-Tina je napravila dirljivo čistu i vedru slikovnicu koja je istovremeno i moderna i starinska. Napisana je s puno ljubavi i mudrosti za današnju djecu i roditelje, ali s najdubljom, proživljenom memorijom na sve one najljepše slikovnice iz starine i bajkovito vrijeme kad smo svi vjerovali da na svjetu nema ništa ljepše i vrednije od neba, mora, livade, cvijeća, kad su trešnje i maslačak bili najčudesnije igračke. Tinine pjesme naučit će lako napamet i djeca i roditelji jer su zvučne, ritmične, melodične. Često će ih ponavljati, s njima odrastati, veselit će se s njima ili se navečer ušuškati u krevet i sanjati. Djeca će ih pamtiti zauvijek i povezivati s djetinjstvom, čistoćom, ljubavlju, ljepotom koju djeca vide svuda oko sebe dok ne izgube svoju moć zapažanja, čuđenja, snivanja. Zapamtite zauvijek Tinin stih – mudrost koju ne smijete zaboraviti: ‘U srcima našim taj puno vrijedi, tko svoje najluđe snove slijedi!’, kazala je Nada Mirković, novinarka.

Svoje je oduševljenje prenijela i Ida Prester, glazbenica i voditeljica. -Prekrasne priče u stihovima, idealne za čitanje mladuncima pred spavanje. Vode ih u čaroban paralelni svijet koji im je blizak i zabavan, a potiče ih na razmišljanje. Nježne i emotivne rime, uz divne ručno crtane ilustracije koje podsjećaju na stare spomenare iz našeg djetinjstva, inspiriraju nas da budemo bolji roditelji i ljudi.

-Najljepši trenuci u životu svakog roditelja su kada legne pored svog djeteta prije spavanja, malo se poguraju, izlupaju jastucima, nasmiju i krenu čitati priče. Tisuću zašto, tisuću kako, neke se poruke jednostavno urežu u pamćenje i onda sutradan i uvijek netko ide u vrtić, netko na posao, i svi se vesele novom poglavlju, i onda ispočetka, ili na nove priče. Sjajne poruke su upravo pune takvih poruka: ljubavi, zezancije, boja i okusa i važan saveznik za ulazak u miran san…, zaključio je Domagoj Jakopović – RibaFish.

error: Content is protected !!